4 ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Το 5ο Μαθητικό Συνέδριο «Μαθαίνω & Παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου» πραγματοποιήθηκε  σήμερα το πρωί και έως τη 1 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Στη διοργάνωση του Μαθητικού Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε  υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, συμμετείχαν  η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων, ο Δήμος Τυρνάβου, η Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας- Διαχρονικό Μουσείο, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Λάρισας και άλλοι φορείς και ήταν ανοιχτό για το κοινό.

Στο Μαθητικό Συνέδριο οι μαθητές παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των ερευνητικών δράσεων τους μέσα από τα Προγράμματα Σχολ. Δραστ. με θέμα τον Πολιτισμό. Βασικός σκοπός του συνεδρίου ήταν  να δοθεί η δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, να προβληματιστούν, να ερευνήσουν  και να αναδείξουν τα μνημεία  με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

Εκ μέρους του Δήμου Τυρνάβου η κ. Ρούλα Σουρλαντζή-Ζαχαράκη συμμετείχε ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από το σύνολο 16  σχολείων που συμμετείχαν σαν σύνεδροι τα τέσσερα ήταν από το Δήμο μας.

Τα σχολεία του Δήμου  Τυρνάβου που συμμετείχαν είναι:

Το 1ο  με την Ε΄Τάξη με θέμα «Ταξίδι στις εκκλησίες του Τυρνάβου» .

2ο με την Δ΄και Ε΄Τάξη με θέμα: «Το ταξίδι του νερού: γέφυρα γενεών και πολιτισμών»

4ο  με την Ε΄Τάξη με θέμα «Ένας ψηφιακός χάρτης για την πόλη του Τυρνάβου»

5ο με την  Ε΄ και ΣΤ΄Τάξη με θέμα: <<Μύθοι και υδάτινοι ήχοι στο χθες και στο σήμερα»

Η  Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Τυρνάβου συγχαίρει τα παιδιά και των τεσσάρων  Δημοτικών Σχολείων καθώς και τους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές για την πραγματικά άψογη σημερινή τους παρουσία και την εξαιρετική πραγματική δουλειά που έγινε στα θέματα που ανέλαβαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ