Το 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ “ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ”

Το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας συμμετείχε για δεύτερη σχολική χρονιά  στην εκδήλωση “Σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία”, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Απριλίου, στην πλατεία Ταχυδρομείου και διοργανώθηκε από το Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με τη Δ/νση Β/βάθμιας Εκπ/σης ν. Λάρισας,

το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Λάρισας και μια σειρά επιστημονικών φορέων του νομού. Μαθητές και καθηγητές  από διάφορα σχολεία της πόλης μας παρουσίασαν πρωτότυπες πειραματικές δραστηριότητες, αντάλλαξαν ιδέες και ξενάγησαν τους ανθρώπους κάθε ηλικίας που πέρασαν από εκεί στον κόσμο των Φυσικών Επιστημών.

Η εκδήλωση αποσκοπούσε στη διάχυση των πρακτικών που εφαρμόζουν οι Φυσικές επιστήμες για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής και στην ενημέρωση του κοινού.

Οι ομάδες του 5ου Γυμνασίου που έλαβαν μέρος ήταν οι εξής: 1η ομάδα: Βασιλειάδης Γεώργιος, Καραπιδάκης Γεώργιος, Κατρή Αργυρώ, Κοσμάνου Ιωάννα, Μαδούρος Ευάγγελος, Παναγιωτόπουλος Χρήστος, Φουκαλά Δήμητρα και Φράγγου Ευθαλία οι οποίοι παρουσίασαν τις δραστηριότητες “Παιχνίδια με τις ηλεκτροστατικές δυνάμεις”, “Ηλεκτρικά κυκλώματα” και  “Ηλεκτρομαγνητισμός”. Υπεύθυνος καθηγητής της ομάδας ήταν ο κ. Νατσιούλας Κωνσταντίνος. 2η ομάδα: Αραμπατζή Θεοδώρα, Βουμπάρη Μαρία, Καλογιάννη Μαρία και Λάμαρη Βαρβάρα που παρουσίασαν τις δραστηριότητες “Απομόνωση DNA από φράουλες”, “Ερεθιστικότητα στα φυτά” – το παράδειγμα της μιμόζας “μη μου άπτου” και “Φτιάχνουμε σπιτικές ταμπλέτες για το πλυντήριο ρούχων”. Υπεύθυνες καθηγήτριες ήταν η κ. Κουρούμαλη Μαρία και κ. Ντάκου Κερασία.

Τα παιδιά χάρηκαν πολύ τη συμμετοχή τους και δήλωσαν ότι θέλουν να δώσουν το παρών και την επόμενη χρονιά!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ