ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ: ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+

Το Γυμνάσιο Αγιάς στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ1  με τίτλο «Καθοδήγηση εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση μαθητών ανομοιογενών τάξεων και τον περιορισμό της σχολικής διαρροής»,  πραγματοποίησε ήδη τη 2η κινητικότητα- μετακίνηση εκπαιδευτικών του Σχολείου στο Alcala de Henares (Ισπανία)

την περίοδο 7-14/5/2018. Οι εκπαιδευτικοί κκ. Ζαϊρέ-Καρανάσιου Αικατερίνη και η υποδιευθύντρια του Σχολείου  Μπεϊνά Ευαγγελία παρακολούθησαν επιμόρφωση με τίτλο «Coaching for refugees – asylum seekers, migrants- Interculturality –Tolerance and Diversity in the classrooms (Εκπαιδεύοντας πρόσφυγες, πολιτικά ζητούντες άσυλο και μετανάστες. Ανεκτικότητα και Διαφορετικότητα στις τάξεις).

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν εκπαιδευτικοί από άλλες χώρες όπως : Ρουμανία, Τουρκία, Βουλγαρία, Λιθουανία και Φιλανδία. Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνική Ε(emotional)F (freedom) T (technique)= Τεχνική Συναισθηματικής Απελευθέρωσης, ως εργαλείο χαλάρωσης και συναισθηματικής αποφόρτισης και ενδυνάμωσης τόσο των παιδιών όσο και των δασκάλων, έγινε ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών όπως και υποσχέσεων για μελλοντική συνεργασία ανάμεσα στις συμμετέχουσες  χώρες.

Η 3η μετακίνηση-κινητικότητα του Σχολείου λαμβάνει χώρα από 19-26/5/2018  με συμμετέχουσες τις εκπαιδευτικούς κκ. Καρύτσα Αντιγόνη και Αμανατίδου Ειρήνη, εκ νέου στην Ισπανία. Ήδη, το Σχολείο ετοιμάζει για τη νέα χρονιά συνεργασία με σχολεία του εξωτερικού, λεπτομέρειες οι οποίες θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση του σχεδίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ