ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ…

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

Παρέμβαση για γέλια και για κλάματα έχουμε σήμερα στην τοπική πολιτική σκηνή από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ξύπνησαν από λήθαργο 3 ολόκληρα χρόνια μετά από την εφαρμογή σκληρών αντιλαϊκών πολιτικών και υποταγής στα μνημόνια από το κόμμα τους που κυβερνά τη χώρα και θυμήθηκαν να αντιδράσουν στις πολιτικές αυτές,

αλλά και στον τρόπο λειτουργίας του ίδιου του κόμματος, που σημειωτέον, όλα αυτά τα χρόνια, στελέχωσε την κρατική μηχανή με στελέχη του από ολόκληρη την επικράτεια και ταυτίστηκε με την κυβέρνηση.

Τα συγκεκριμένα στελέχη, μη έχοντας προφανώς ρόλο μέσα στο κόμμα και βλέποντας ότι πλησιάζουν τοπικές εκλογές, αναζητώντας μάλλον μία καλή θέση σε κάποιο ψηφοδέλτιο, αποφάσισαν να κάνουν “βαρυσήμαντη παρέμβαση” μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν την από εδώ και πέρα έξωθεν καλή μαρτυρία, αλλά και νέους συνομιλητές.

Δυστυχώς αυτά τα στελέχη δεν τα ακούσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια να διαμαρτυρηθούν ούτε για τις περικοπές των συντάξεων, ούτε για το άρπαγμα της λαϊκής περιουσίας μέσα από τους πλειστηριασμούς, ούτε για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ούτε για την καταπάτηση δικαιωμάτων, ούτε για τη φοροεπιδρομή και τη σκληρή λιτότητα και πολλά άλλα, που είτε εφάρμοσε, είτε ανέχθηκε το κόμμα τους.

Στην επιστολή που έστειλαν και στο paidis.com με τίτλο, “ανησυχούμε και προβληματιζόμαστε”, τολμούν να ψελλίσουν όλα αυτά που τόσα χρόνια καταγγέλλει η μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού και τα οποία όλα αυτά τα χρόνια, οι ίδιοι ανέχθηκαν.

Σήμερα θυμήθηκαν ότι στο κόμμα υπάρχουν και εσωτερικές παθογένειες λες και αυτές εμφανίστηκαν χθες ως δια μαγείας. Τώρα κατάλαβαν ότι “τα φαινόμενα ταύτισης κόμματος και βουλευτών με την κυβέρνηση έχουν πολλαπλασιαστεί. Ένας πυρήνας στελεχών εμφανίζει πολιτική συμπεριφορά ιδιοκτησίας, παραγοντισμού, ίντριγκας, ιδιοτέλειας, αριβισμού, αλαζονείας και προσωπικής στρατηγικής”, όπως αναφέρουν στο “μανιφέστο τους.

Τώρα αποφάσισαν να αντιδράσουν αλλά δυστυχώς δεν πείθουν κανέναν όταν λένε:

“Γι αυτό δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε κάθε αντιλαϊκή πολιτική και να αποστασιοποιούμαστε από τις παθογένειες, τα επαναλαμβανόμενα λάθη, την αναπαραγωγή παλαιοκομματικών αντιλήψεων και πρακτικών , τις ιδιοτελείς προσωπικές στρατηγικές, τον αριβισμό, την αλαζονεία. Θα αναζητούμε διαρκώς και αδιάκοπα συνομιλητές και συνοδοιπόρους που θα αντιλαμβάνονται τους δρόμους  της προόδου και της σοσιαλιστικής προοπτικής, απορρίπτοντας συνειδητά τις διαδρομές που οδηγούν σε πολιτικά αδιέξοδα και στην πολιτική οπισθοδρόμηση”.

Μόνο γέλιο προκαλούν ή αν θέλετε και οργή επειδή αποφάσισαν τώρα να μας κοροϊδέψουν.

Διαβάστε ΕΔΩ την επιστολή τους και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ