ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Από το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι η Διοίκηση του Φορέα σε συνεργασία με τη μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και το ΕΚΕΑ (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας)  διοργανώνει στις 26-6-2018 ημέρα Τρίτη και ώρα 17.30-20.00 εθελοντική αιμοδοσία που σκοπό έχει τη δημιουργία

Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών για τα μέλη του Φορέα αλλά και την ενίσχυση της  αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς υποστήριξης.

“Καλούμε όλα τα μέλη μας να βοηθήσουν σε αυτή τη δράση είτε προσφέροντας λίγο από το αίμα τους είτε φέρνοντας φίλους και γνωστούς που μπορούν να κάνουν το ίδιο.

Το ΑΙΜΑ είναι ένα από τα αγαθά που μόνο ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να παράξει και γι’ αυτό είναι μοναδικό. Αυτός που το δίνει έχει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό του, αφού κινητοποιείται ο Μυελός των Οστών για την παραγωγή νέων κυττάρων αίματος. Ένας αιμοδότης μπορεί να σώσει τρεις ζωές χωρίς κανένα κόστος.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πρόληψη, είναι ανώνυμη, είναι πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, είναι αγάπη στη ζωή και τη δημιουργία.

Ευελπιστούμε ότι θα έλθετε αρωγοί στην προσπάθειά μας αυτή”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθούν οδηγίες για τον αιμοδότη:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Ο αιμοδότης θα πρέπει να είναι ηλικίας 18-65 ετών, κλινικά υγιής, χωρίς πρόβλημα αναιμίας, χρόνιας αλλεργίας, πρόσφατο χειρουργείο, τατουάζ η βελονισμό (το τελευταίο τετράμηνο), οδοντιατρική επέμβαση (π τελευταίο 7ήμερο), και να μην είμαι άυπνος, νηστικός, ταλαιπωρημένος  .

Αν πρόκειται για αιμοδότη που παίρνει φάρμακα για αρτηρ. υπέρταση (πίεση), χοληστερίνη-τριγλυκερίδια , ουρικό οξύ κ.α. θα πρέπει να μην τα έχει πάρει για τουλάχιστον 24 ώρες.

Αν πρόκειται  για γυναίκα, θα πρέπει να μη έχει πρόσφατη εγκυμοσύνη, τον τελευταίο χρόνο. Να μη βρίσκεται σε περίοδο θηλασμού και να έχουν παρέλθει  τουλάχιστον 3 ημέρες από το τέλος της εμμήνου ρύσεως.

Σε πρωινή αιμοληψία θα πρέπει να έχει φάει πρωινό και υγρά, να έχει κοιμηθεί 6-8 ώρες, το προηγούμενο βράδυ να μην έχει πιει αλκοόλ 9επιτρέπεται έως 1 ποτό, 1 μπύρα ή 1 ποτήρι κρασί) και να μην έχει πάρει αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα τύπου Depon, Ponstan  για 3 24ωρα και ασπιρίνη για 5 ημέρες.

Σε απογευματινή αιμοληψία θα πρέπει να έχει φάει κανονικό, σπιτικό γεύμα (όχι σάντουιτς κλπ) τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν την αιμοδοσία, αρκετά υγρά και να είναι ξεκούραστος.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

-Πολλά υγρά (νερό, χυμούς) και καλό γεύμα  την υπόλοιπη  ημέρα

-ΟΧΙ τσιγάρο και οδήγηση μεγάλης απόστασης για τουλάχιστον 1-2 ώρες μετά την αιμοδοσία

-ΟΧΙ αλκοόλ για τουλάχιστον 6 ώρες μετά την αιμοδοσία

-ΟΧΙ γυμναστήριο, βαριές δουλειές, ορθοστασία, ηλιοθεραπεία καθόλη την ημέρα.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία είμαστε στη διάθεσή σου στα ανωτέρω τηλέφωνα. 2413504386 & 2410234417

 

Καλούμε όλα τα μέλη μας να γίνουν αιμοδότες!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ