ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Κατά πλειοψηφία ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης που δέχθηκε από φασιστοειδή το Σάββατο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναμένεται να εκδώσει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τυρνάβου αφού ο επικεφαλής της Δράσης πολιτών ζήτησε να υπάρξει συνολική καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται και την πλειοψηφία

του συμβουλίου να μιλά για καταδίκη μόνο της επίθεσης σε βάρος του Γ. Μπουτάρη.

Το ψήφισμα αναμένεται να συνταχθεί σήμερα από εκπροσώπους των παρατάξεων με την πλειοψηφία να προτείνει τα εξής:

“Το δ.σ. του δήμου Τυρνάβου καταδικάζει με απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τα γεγονότα που έγιναν κατά την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης από ακραία και φασιστικά στοιχεία, γεγονότα που αναβιώνουν εποχές πολιτικής ανωμαλίας και συνιστούν απειλή για τη δημοκρατία.

Δεν αρκεί όμως η απλή καταδίκη της επίθεσης, αλλά χρειάζεται και η συνολική αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας σε λογικές όπως “καλά τον έκαναν”. Λογικές που αν αφεθούν να διαχέονται στο δημόσιο λόγο, (γιατί από τους περισσότερους πολίτες θεωρούνται ακραίες, γραφικές και περιθωριακές) ανοίγουν το δρόμο για τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Αντιδρούμε στη διασπορά του μίσους και του φόβου.

Λέμε όχι , δεν χωράνε συμψηφισμοί.

Λέμε ότι δεν υπάρχουν “ναι μεν αλλά”

Λέμε όχι στο “καλά τον έκαναν”.”

Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης υπήρξε συμφωνία για καταδίκη της φασιστικής όπως χαρακτηρίστηκε επίθεσης στο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, αλλά κατά τη συζήτηση τονίστηκε η αναγκαιότητα να αναδειχθούν τα αίτια που προκαλούν αυτή την έξαρση φασιστικών και βάναυσων ενεργειών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ