ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ «ΔΙΠΛΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ

Πρεμιέρα με το δεξί για την ΑΕΛ που στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SL πήρε το «διπλό» στην Ριζούπολη επικρατώντας του Απόλλωνα Σμύρνης με 0-1.

Σε ένα ανούσιο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ επιχείρησε να πιέσει ψηλά απειλώντας κυρίως με τα στημένα του Πίτι, ενώ μόλις στο 9’ το παιχνίδι πήρε φωτιά όταν ο Φατιόν «γκρέμισε» τον Τομάς που έφευγε στην αντεπίθεση, τα νεύρα τεντώθηκαν για να κιτρινιστεί τόσο ο Φατιόν για την παράβαση όσο και ο Ντέλετιτς για διαμαρτυρία.

Η ΑΕΛ, που θα μπορούσε να προηγηθεί στο 17’ όταν ο Κούνιτς έκανε κακή επιλογή εντός περιοχής, βρέθηκε να στερείται από νωρίς των υπηρεσιών του Β. Μόρα που έδωσε τη θέση του στο 28’ στο Γκόλια λόγω τραυματισμού και 2’ λεπτά αργότερα πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν ο Ντέλετιτς πήρε την κόντρα εκτός περιοχής και παρά την προσπάθεια του Κύργια κεραυνοβόλησε το Χουάντερσον γράφοντας το 0-1 για την ομάδα του!

Το γκολ αφύπνισε τους γηπεδούχους που πίεσαν για την ισοφάριση χωρίς να προβληματίσουν τη «βυσσινί» άμυνα, ενώ στο 40’ ο Πίτι έπιασε τον κεραυνό εκτός περιοχής, με τον κίπερ του Απόλλωνα να λέει «όχι» διώχνοντας με υπερένταση.

Η τελευταία καλή φάση ήταν για λογαριασμό των γηπεδούχων, όταν στο 41’ ο Ναδάλες έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά δίπλα από τα δοκάρια της ΑΕΛ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Σ. Αντωνίου ανακάτεψε την τράπουλα αποσύροντας το Σαχίτι και περνώντας στη θέση του το Γκοϊκοβιτς, ενώ ο Απόλλωνας απείλησε στο 65’ με το δεξί σουτ του Πέδρο να περνά και πάλι δίπλα από τα δοκάρια της ΑΕΛ χωρίς να ανησυχήσει τον Κρίστινσον.

Η άμυνα των «βυσσινί» δεν αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στα βαριά κορμιά του Απόλλωνα και στο 70’ ο Ελ Χέλβε βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι έφυγε έξω.

Στο 77’ ήταν η σειρά της ΑΕΛ να απειλήσει όταν Ντέλετιτς και Καρανίκας έφυγαν μπροστά, ο τελευταίος έβγαλε στον Πίτι και κείνος με εξαιρετικό βολέ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το τέρμα του Χουάντερσον, ενώ στο 87’ ο Ντέλετις έφυγε στην κόντρα με τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να βγάζει το σουτ που επιχείρησε.

Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε την ΑΕΛ να πανηγυρίζει το «τρίποντο» και τους λιγοστούς φιλάθλους του Απόλλωνα να εγκαταλείπουν απογοητευμένοι το γήπεδο.

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Κύργιας, Λούκιτς, Στάθης, Κοντοές, Ναδάλες, Γκονζάλες (58′ Πέδρο), Κονέ, Ζαγκουαρίμπ (67′ Οριχουέλα), Έιλερς (58′ Τριάδης), Ελ – Χέλβε

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Ντέλετιτς, Σαχίτι (46′ Γκοΐκοβιτς), Γρομητσάρης, Μόρας (λ.τ. 29′ Γκόλιας), Χούμπτζεβ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς, Πίτι, Μορσί (68′ Καρανίκας)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-2
ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 1-0
ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΛ 0-1

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ