ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΡΟΔΙΑΣ

Την απαίτηση να παραμείνει σε λειτουργία το δημοτικό σχολείο της Ροδιάς για το οποίο υπάρχουν σκέψεις να κλείσει σε περίπτωση που δεν υπάρχουν παιδιά ή να υποβιβαστεί αν υπάρξουν λίγα, εκφράζει με επιστολή της προς τον προϊστάμενο α/βαθμιας εκπαίδευσης Λάρισας Σ. Βούλγαρη, η Σχολική Επιτροπή α/βαθμιας του δήμου.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

“Η Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τυρνάβου έχει καθορίσει τα όρια όλων των σχολείων της με επίσημο και ξεκάθαρο τρόπο, τα οποία έχουν κατατεθεί στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας.

Σκοπός αυτών των ενεργειών της Σχολικής Επιτροπής είναι η εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Όσον αφορά στο Δημοτικό Σχολείο Ροδιάς, η πρόταση που ψηφίστηκε στην από 03/09/2018 Συνεδρίαση της Επιτροπής είναι να παραμείνει σε λειτουργία. Περιμένουμε τις αποφάσεις τις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας”.

Ο Σ. Βούλγαρης

Το Paidis.com επικοινώνησε με τον διευθυντή α/βαθμιας κ. Βούλγαρη ο οποίος τόνισε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει απόφαση για να κλείσει το σχολείο, αλλά κάτι τέτοιο θα συμβεί σε περίπτωση που δεν υπάρχουν παιδιά. Σύμφωνα πάντα με τον προϊστάμενο σήμερα το σχολείο είναι διθέσιο και σε περίπτωση που υπάρξουν ακόμη λιγότερα παιδιά τότε το σχολείο θα γίνει μονοθέσιο.

Αφού διευκρινίζει ότι έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά των παιδιών σε δημοτικό σχολείο του Αμπελώνα, στο οποίο δεν θα υπάρξει πρόβλημα λειτουργίας είτε με αύξηση των τμημάτων είτε λόγω κτιριακού ζητήματος, επισημαίνει με νόημα ότι δεν αρκεί η βούληση για τη λειτουργία του σχολείου στη Ροδιά όταν δεν υπάρχει και η σχετική στήριξη από την τοπική κοινωνία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ