Σ. ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΚΑΙ Ν. ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ (ΦΩΤΟ)

“Η κρίση στον πολιτισμό είναι σαν την κλιματική αλλαγή, θέλει χρόνο μέχρι να την αντιληφθούμε και να τη νοιώσουμε”. Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση περιέγραψε σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη το πλαίσιο της ομιλίας της στην αποψινή εκδήλωση

της ΝΟΔΕ Λάρισας και του Τομέα Πολιτισμού του κόμματος με θέμα: «Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της κρίσης αξιών στον Πολιτισμό».

Υπεραμυνόμενη των ιδιωτικών χορηγιών στον πολιτισμό η κ. Ζαχαράκη στάθηκε και στην παραχώρηση μνημείων στο Υπερταμείο κάνοντας λόγο για κυβερνητική προχειρότητα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και στα αυτοδιοικητικά σε τοπικό επίπεδο, επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματός της πως «η μόνη λύση είναι άμεση προσφυγή στις κάλπες».

Με αφορμή την παραίτηση Κοτζιά η κ. Ζαχαράκη περιέγραψε «θέατρο του παραλόγου» τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε δείγμα συνοχής εκθέτοντας τη χώρα και στο εξωτερικό, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές χαρακτήρισε «ευτυχές γεγονός» τη σύμπραξη Καραλαριώτου-Μαμάκου, προσθέτοντας με νόημα πως «οι καλύτεροι να αξιολογήσουν τους υποψήφιους είναι οι πολίτες».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν στελέχη, πολιτευτές, αυτοδιοικητικοί και φίλοι της ΝΔ, που γέμισαν ασφυκτικά το χώρο, ενώ τα βλέμματα τράβηξαν οι Ρ. Καραλαριώτου και Θ. Μαμάκος που «σημειολογικά» βρέθηκαν να κάθονται και δίπλα-δίπλα.

Στην εκδήλωση ομιλητής ήταν και ο πρώην Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Ν. Κατσαρός, ενώ στο πλαίσιό της έγινε συλλογή βιβλίων με σκοπό τη δημιουργία δανειστικών βιβλιοθηκών σε χωριά του Νομού Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ