ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Συνεχίζονται στους κόλπους του ΚΙΛΑΝ Λάρισας οι ζυμώσεις και οι εντάσεις σχετικά με το ποια θα είναι η στάση του κόμματος στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου στο δήμο Λαρισαίων, αφού υπάρχουν κομματικά στελέχη που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να υπάρξει αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές με υποψήφιο που θα επιλεγεί το επόμενο

διάστημα.

Αντίθετα στους κόλπους του κόμματος υπάρχουν πολλά στελέχη που θεωρούν ότι θα πρέπει να συνεχιστεί το πετυχημένο πείραμα της συμπαράταξης και το κόμμα στο πλαίσιο ευρύτερων προοδευτικών συμμαχιών να δώσει τη μάχη για τη νέα νίκη του συνδυασμού με επικεφαλής τον Απ. Καλογιάννη.

Παράλληλα υπάρχει και μία ομάδα δημοτικών συμβούλων που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ που θεωρεί ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η συνεργασία.

Τα περισσότερα στελέχη πάντως σε κόμμα και “Συμπαράταξη” εκτιμούν ότι στη ν παρούσα φάση, το ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να έχει αυτόνομη παρουσία στις εκλογές του Μαΐου αφού λείπει από τη μία η δυναμική νίκης και από την άλλη πιθανή ήττα της Συμπαράταξης θα χρεωθεί αποκλειστικά στο ΚΙΝΑΛ με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για το κόμμα στα επόμενα χρόνια. Μάλιστα πηγαίνουν και ένα βήμα πιο πέρα κάνοντας λόγο για προσωπικές στρατηγικές και επιδιώξεις εκείνων που επιδιώκουν τη διάσπαση και την αυτόνομη κάθοδο, με δεδομένο ότι η πρότασή τους σταματά στην άρνηση συνεργασίας χωρίς όνομα για το πρόσωπο του επικεφαλής.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις και με δεδομένες τις αντιδράσεις και τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν και οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα έντονες, κορυφαία στελέχη της Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ προσανατολίζονται στην πραγματοποίηση ευρείας συνεδρίασης με τη συμμετοχή όλων των αυτοδιοικητικών που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές και συμμετείχαν στις εκλογές του 2014 στα αυτοδιοικητικά σχήματα της Λάρισας (συνδυασμοί Καλογιάννη, Νασιώκα και Διαμάντου) ώστε από κοινού να αποφασίσουν ποια θα είναι η στάση του κόμματος στις εκλογές του Μαΐου. Μάλιστα τονίζουν ότι θα πρέπει να υπάρξει και κεντρική πρόταση για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα συνυπολογίζοντας και το τί θα γίνει στην περιφέρεια.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ