Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΠΙΛΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Ο βουλευτής μίλησε σε μια μεγάλη συγκέντρωση στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο

Με την επισήμανση πως την επόμενη φορά θα ζητηθεί το κλειστό της Νεάπολης για ανάλογη εκδήλωση ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κώστας Μπαργιώτας απευθυνόμενος σε πυκνό ακροατήριο, που κυριολεκτικά δημιούργησε το αδιαχώρητο στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής ανοιχτή εκδήλωση

με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Την απίστευτη σε όγκο και παλμό εκδήλωση άνοιξε σε κλίμα συγκίνησης ο τέως δήμαρχος Τυρνάβου και καθηγητής του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Σταύρος Δόβας, ο οποίος αναφέρθηκε στα μαθητικά του χρόνια αλλά και το όραμά του για τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας και τον τόπο, ενώ παίρνοντας το λόγο ο κ. Μπαργιώτας τόνισε πως «μπαίνουμε σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τόπο, ενώ ένα χρόνο μετά την εκλογή αρχηγού το ΚΙΝΑΛ ξαναβρίσκει τα πατήματά του και αποτελεί πλέον την 3η πολιτική δύναμη της χώρας».

«Ένα χρόνο πριν κάποιους δεν τους άρεσε το ταγιέρ της Φώφης και η γραβάτα του Βενιζέλου, ωστόσο όσοι βάλαμε πλάτη τότε θεωρούμε πως σήμερα ανεβήκαμε ένα σκαλοπάτι», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα που προκάλεσε το δυνατό χειροκρότημα του κόσμου, με τον Κ. Μπαργιώτα να επιμένει στην αλλαγή πολιτικής με στόχο την πρόοδο του τόπου, προσθέτοντας πως «το ΚΙΝΑΛ είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί γιατί το χρειάζεται η πατρίδα».

Στρέφοντας τα πυρά του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μπαργιώτας σημείωσε πως «ο στόχος δεν είναι η δεξιά, αλλά η κατασυκοφάντηση του ΚΙΝΑΛ», τονίζοντας πως «η επίθεση κατασυκοφάντησης έχει ένα και μόνο στόχο: το Κίνημα Αλλαγής που αρχίζει να δυναμώνει. Έχει στόχο τη σπίλωση της δημοκρατικής παράταξης συνολικά. Κάποιοι πιστεύουν στις συμπτώσεις, αλλά η ωρίμανση της υπόθεσης Παπαντωνίου, η αναμόχλευση της υπόθεσης c4i μόνο συμπτώσεις δεν είναι. Ο στόχος είναι η σπίλωση του Σημίτη και στο πρόσωπο αυτού ολόκληρης της παράταξης. Συμπτωματικά τελείως, οι ευθύνες των Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας παραλείφθηκαν. Δεν έφτασαν ποτέ στη Βουλή. Όμως, όπως πολύ εύστοχα είπε ο κ. Σημίτης, η ιστορία δεν παραχαράσσεται, η είσοδος στο ευρώ, η είσοδος της Κύπρου στην Ευρώπη, η οκταετία με διαρκή ανάπτυξη 5%, η αναμόρφωση της Αθήνας, τα μεγάλα έργα σε όλη τη χώρα δεν σβήνονται μόνο και μόνο επειδή ενοχλούν κάποιους. Στο κάτω κάτω της γραφής, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έφεραν τους νόμους για το μαύρο χρήμα, με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ άνοιξαν οι έρευνες και ξεκίνησε η κάθαρση της πολιτικής ζωής του τόπου, η οποία δεν αφορούσε ούτε μόνο το ΠΑΣΟΚ ούτε μόνο στελέχη εκείνης της περιόδου των δικών μας κυβερνήσεων. Σήμερα στήνεται ένα σκηνικό πόλωσης και διχασμού από πολύ καιρό. Σιγά-σιγά ενορχηστρώνονται. Η κλιμάκωση βολεύει –βλέπετε- και τους δύο: και τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ».

Επισημαίνοντας πως η χώρα χρειάζεται επείγουσες και σημαντικές αλλαγές στην Παιδεία, την Υγεία, τη Δικαιοσύνη και το φορολογικό ο κ. Μπαργιώτας στάθηκε και στο θέμα των συνεργασιών του Κινήματος τονίζοντας πως «θα συνεργαστούμε -αν συνεργαστούμε- μετά τις εκλογές, γιατί θέλουμε να γίνουμε καταλύτης μιας ουσιαστικής συζήτησης. Θα συνεργαστούμε, γιατί θέλουμε να επιβάλουμε τη συζήτηση και τη μετριοπάθεια στη θέση του εμφυλίου. Θα συνεργαστούμε, γιατί θέλουμε να επιβάλουμε μακροπρόθεσμες, ουσιαστικές πολιτικές για το καλό της χώρας. Δεν θέλουμε να γίνουμε κομμάτι του τσίρκου, του δικομματισμού που στήνεται. Δεν θέλουμε να γίνουμε «τσόντα» κανενός».

Κλείνοντας ο Κ. Μπαργιώτας υπογράμμισε πως το ΚΙΝΑΛ θα συνεχίσουμε την πορεία του αναλαμβάνοντας σειρά πρωτοβουλιών και πάντα βρισκόμενο «απέναντι στις νεοφιλελεύθερες συνταγές».

«Ως σοσιαλδημοκράτες είμαστε υπέρ της κοινωνίας των πολιτών, υπέρ του κοινωνικού κράτους, υπέρ της συμμετοχικής δημοκρατίας, υπέρ των αδυνάτων. Είμαστε οι συνεχιστές του ΠΑΣΟΚ και της ανανεωτικής αριστεράς, οι πολιτικοί εκφραστές του μεγάλου κινήματος της σοσιαλδημοκρατίας. Ο στόχος μας είναι να συναντηθούμε με τους προοδευτικούς πολίτες. Είμαστε απέναντι στις ηγεσίες της δήθεν αριστεράς, απέναντι στους τυχοδιωκτισμούς και το λαϊκισμό που κατασυκοφαντεί την ίδια την ιστορία του προοδευτικού κινήματος και διαλύει τη χώρα. Επιδιώκουμε την ανασύσταση της μεγάλης πολιτικής δύναμης, αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Επιδιώκουμε να γίνουμε η δύναμη που θα ανατρέψει τις χρεοκοπημένες πολιτικές πρακτικές που βύθισαν τη χώρα στην κρίση. Που θα ανατρέψει το λαϊκισμό, που παγιδεύει τις λαϊκές δυνάμεις σε αδιέξοδο. Στην επόμενη περίοδο το Κίνημα Αλλαγής με πολιτικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις κλιμακώνει τον αγώνα του. Είμαστε, όπως λέει η Φώφη Γεννηματά, δύναμη ανατροπής. Επιδιώκουμε να γίνουμε ο καταλύτης πολιτικών αλλαγών. Θέλουμε πολιτική αλλαγή με αλλαγή της πολιτικής. Επιδιώκουμε μία νέα πραγματικότητα. Ονειρευόμαστε μία πραγματικά περήφανη Ελλάδα. Μπορούμε να το πετύχουμε!», έκλεισε την ομιλία του ο κ. Μπαργιώτας, ενώ το παρών στην αίθουσα έδωσαν πλήθος αυτοδιοικητικών, εκπροσώπων φορέων, στελέχη και φίλοι του Κινήματος.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ