ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΟΙ «ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ» ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Λάρισα με αφορμή σοβαρότατο θέμα που προέκυψε, αφού οι εργαζόμενοι ζητούν τη διόρθωση της αναγραφής των ειδικοτήτων στο έντυπο έναρξης αναγγελίας απασχόλησης

στο «Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία», στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όπως ενημέρωσε τους αναγνώστες του το paidis.com από τον Οκτώβριο ακόμη το ΕΚΛ απευθύνθηκε με έγγραφό του στην Αποκεντρωμένη αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΟΑΕΔ, Δασαρχεία, ΙΚΑ, Επιθεώρηση Εργασίας) ζητώντας τη διόρθωση της αναγραφής των ειδικοτήτων στο έντυπο έναρξης αναγγελίας απασχόλησης των εργαζομένων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ στην κατηγορία Υ.Ε. (υποχρεωτικής εκπαίδευσης) και στο δελτίο αναγγελίας έναρξης της απασχόλησής τους ως τίτλος της ειδικότητάς τους αναγραφόταν ο τίτλος «συσκευαστές σταφίδας, σύκων και φρούτων», οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση τόσο με αυτές που περιγράφονται στο πρόγραμμα όσο και με την παρεχόμενη υπηρεσία προς το δασαρχεία!

«Οι εργαζόμενοι απασχολούνται με την κοπή, συλλογή και απομάκρυνση κλαδιών κι άλλων αντικειμένων και γι’αυτό ακριβώς χρησιμοποιούν ή χειρίζονται αλυσοπρίονα, χειροπρίονα, τσεκούρια, τσάπες, τσουγκράνες κλπ., όπως άλλωστε περιγράφεται και στο πρόγραμμα. Το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει προκαλέσει δίκαια την ανησυχία των συναδέλφων, καθώς όπως έχει εξαγγελθεί η συγκεκριμένη εργασιακή εμπειρία αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ και μπορεί να αξιοποιηθεί στη διεκδίκηση ανάλογων θέσεων εργασίας», τονίστηκε στο πλαίσιο συνάντησης που ακολούθησε με διευθυντή της Αποκεντρωμένης, ενώ εργαζόμενοι και συνδικαλιστές δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για την απουσία του Συντονιστή Ν. Ντίτορα που δεν παραβρέθηκε στο προγραμματισμένο ραντεβού.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με καταγγελία του ΕΚΛ οι εργαζόμενοι παρ’ ό,τι διανύουν τον 5ο μήνα της απασχόλησής τους, δεν έχουν προμηθευτεί ακόμη τα σχετικά μέσα ατομικής προστασίας, ούτε τα σχετικά ρούχα.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ