ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΟ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Απορρίφθηκε ψήφισμα της ΛΑΣΥ και θα εκδοθεί άλλο με αντιφασιστικό περιεχόμενο από διαπαραταξιακή επιτροπή

Έντονος προβληματισμός, μα και πολλά κενά καθίσματα λόγω συμμετοχής σε πολιτική εκδήλωση που δρομολογήθηκε από παρατάξεις την ίδια ώρα σε ξενοδοχείο της πόλης, καταγράφηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης

με αφορμή συζήτηση για τις πρόσφατες καταλήψεις στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης.

«Οι καταλήψεις σχολείων υποκινήθηκαν σαφώς από ομάδες που κινούνται στο χώρο της ΧΑ, με αιχμή το Μακεδονικό, τον Κατσίφα και τη Β. Ήπειρο, ενώ εκκωφαντική είναι η σιγή ασυρμάτου της δημοτικής αρχής που δεν παίρνει σαφή θέση για το θέμα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Π. Κρίκης, φέρνοντας προς συζήτηση σχετικό ψήφισμα της παράταξης.

Στη συζήτηση που ακολούθησε χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Δεληγιάννη, ο οποίος ξεκαθαρίζοντας πως «το πρόβλημα δεν είναι τα παιδιά» σημείωσε την απουσία του εκπαιδευτικού κόσμου που δεν μπήκε στην ουσία της συζήτησης με αποτέλεσμα «μαθητές ερήμην των εκπαιδευτικών να συζητούν με όρους “συνθηματολογικούς” βάλλοντας ακόμη και κατά της Δημοκρατίας».

«Ανοίγουμε την πόρτα σε φασιστικές ιδέες και το θέμα είναι ανησυχητικό», κατέληξε ο κ. Δεληγιάννης, ενώ παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Λαρισαίων έκανε έκκληση για κοινό ψήφισμα κατά του φασισμού.

«Τα σχολεία και τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν από συγκεκριμένες φασιστικές δυνάμεις και η στόχευση δεν ήταν τυχαία. Το κύριο, πέρα από την καταγγελία των φασιστών, είναι να ανοίξει συζήτηση, καθώς απαξιώνεται το μαθητικό κίνημα», πρόσθεσε ο δήμαρχος, ενώ κατά της έκδοσης ψηφίσματος και υπέρ της ανάληψης πρωτοβουλιών ενημέρωσης τάχθηκαν ο επικεφαλής της «Νέας Λάρισας» Ντ. Διαμάντος, όπως και ο πρόεδρος του Δ.Σ Δ. Τάχος.

«Η πρόταση για αφωνία του Δημ. Συμβουλίου ρίχνει νερό στο μύλο των Χρυσαυγιτών», επέμεινε ο Π. Κρίκης, ενώ σε ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε απορρίφθηκε με ψήφους 26-3 το ψήφισμα της ΛΑΣΥ, με το σώμα να καταλήγει σε απόφαση αντι-πρότασης ψηφίσματος που θα προκύψει από διαπαραταξιακή επιτροπή.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ