ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

Με κατά πλειοψηφία απόφαση το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λαρισαίων ενέκρινε απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με θέμα: «Μεταβολές σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2019-2020»,

Με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εγκρίνονται οι παρακάτω αλλαγές:

  1. Στο 1ο ΕΠΑΛ Λάρισας α) την προσθήκη της ειδικότητας Υπάλληλος Εμπορίας και Διαφήμισης στον υπάρχοντα τομέα Διοίκησης και Οικονομίας β) την προσθήκη της ειδικότητας Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου στον υπάρχοντα τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος.
  2. Αναστέλλονται για το σχ. έτος 2019-20 α) η πρόταση προσθήκης στο 4ο ΕΠΑΛ Λάρισας του τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας με τις ειδικότητες Κομμωτικής και Αισθητικής Τέχνης και β) η κατάργηση της ειδικότητας Κομμωτικής και Αισθητικής Τέχνης από το 7ο ΕΠΑΛ.
  3. Στο 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λάρισας α) την κατάργηση της ειδικότητας Υπάλληλος Αποθήκης και Εφοδιασμού του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας και την προσθήκη της ειδικότητας Υπάλληλος Εμπορίας και Διαφήμισης στον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας β) την προσθήκη του τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας με τις ειδικότητες Κομμωτικής και Αισθητικής Τέχνης.
  4. Στο 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λάρισας α) την προσθήκη του τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας με τις ειδικότητες Βρεφονηπιοκόμων, Ιατρικών Εργαστηρίων και Νοσηλευτών β) την προσθήκη της ειδικότητας Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου στον υπάρχοντα τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος.

Τη λειτουργία του τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας που μέχρι τώρα λειτουργεί μόνο σε ημερήσια ΕΠΑΛ (7ο ΕΠΑΛ Λάρισας, ΕΠΑΛ Τυρνάβου, ΕΠΑΛ Ελασσόνας) και σε Εσπερινά ΕΠΑΛ (3 ο και 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λάρισας) προκειμένου να εξυπηρετηθούν εργαζόμενοι που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις αντίστοιχες ειδικότητες. Διευκρινίζουμε ότι στα λειτουργούντα εργαστηριακά κέντρα (Ε.Κ) υπάρχουν τα ανάλογα εργαστήρια.

Την ίδρυση εργαστηριακού κέντρου (Ε.Κ) στον χώρο της πρώην Ακαδημίας Λάρισας που θα εξυπηρετεί τα εργαστηριακά μαθήματα του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας, του 3ου εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας και του 2ου ΙΕΚ Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ