Η ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

«Όλο αυτό το διάστημα, η Πατρίδα μας δοκιμάζεται. Ο Ζάεφ πανηγυρίζει για τη «μακεδονική εθνικότητα» και τη «μακεδονική γλώσσα», ενώ ονειρεύεται «Μακεδόνες του Αιγαίου» και δηλώνει με σιγουριά πως η νοτιοσλαβική γλώσσα θα διδάσκεται στην Ελλάδα.

Κανείς Έλληνας Πρωθυπουργός δεν αναγνώρισε ποτέ «μακεδονικό έθνος» και «μακεδονική γλώσσα» στους Σκοπιανούς. Αυτό είναι αποκλειστικό κατόρθωμα των Τσίπρα και Κοτζιά, με τις πλάτες του Καμμένου και των ΑΝΕΛ.

Συγχρόνως, προκαλούνται διαρκώς τα αντανακλαστικά του ελληνικού λαού. Η Κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως ακροδεξιό και φασίστα όποιον έχει εθνική και θρησκευτική συνείδηση. Αυτό είναι το λεκτικό σχήμα, που έχουν επινοήσει, για να καλύπτουν τον διεθνισμό τους, προσπαθώντας να ασκήσουν πίεση στους εκατοντάδες χιλιάδες Πατριώτες, που διαδηλώνουμε εναντίον της Συμφωνίας και λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Μακεδονίας».

Αυτά επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ., βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, σε μήνυμα που απέστειλε προς τους διοργανωτές της εκδήλωσης στη Λάρισα, για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, ενημέρωσε πως αδυνατεί να παραστεί, λόγω της συζήτησης και ψηφοφορίας στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, για την οποία, μάλιστα, τόνισε ότι «πρόκειται για μία διαδικασία πρωτόγνωρη, η οποία αποπνέει δυσωδία και έχει ως απόληξη την ψήφιση της κατάπτυστης και επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς και την παράταση του βίου μιας ετοιμόρροπης Κυβέρνησης».

Ο κ. Κέλλας στο μήνυμά του σημείωσε ακόμη:

«Ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση σημαίνει και ψήφο στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Βουλευτές αλλάζουν κόμματα και στρατόπεδα, ενώ συνειδήσεις εξαγοράζονται με αντάλλαγμα την υπουργική καρέκλα. Το πολιτικό σύστημα δεν έχει ξαναζήσει ανάλογες στιγμές καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης.

Τον περασμένο Ιούνιο καταθέσαμε πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, προειδοποιώντας όλους αυτούς τους πρόθυμους γυρολόγους για τις συνέπειες των ψήφων τους. Όσοι δεν υπερψήφισαν την πρότασή μας τότε, όπως ο Καμμένος και οι Βουλευτές του, «όπλισαν» τα χέρια των Τσίπρα και Κοτζιά, ώστε να πάνε στις Πρέσπες και να υπογράψουν τη Συμφωνία. Και, τώρα, βλέπουμε μία κακοστημένη παράσταση, που έχει ως στόχο, εκτός από την επιβίωση της Κυβέρνησης, να διασφαλιστεί η ύπαρξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ και κατ’ επέκταση τα προνόμια του αρχηγού κόμματος.

Πάγια θέση του κόμματος μας, της Νέας Δημοκρατίας, και του Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ότι δεν θα ψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε πριν, ούτε μετά τις εκλογές. Δεν εκχωρούμε την εθνική μας κληρονομιά και δεν συναινούμε στην παραχάραξη της ιστορίας μας. Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική!».

Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην εκδήλωση και συνεχάρη τους διοργανωτές για τις πρωτοβουλίες και τη δράση τους, τονίζοντας: «Καλούμαστε, όλες και όλοι, να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας και να αγωνιστούμε για την εθνική μας ασφάλεια. Η Μακεδονία δεν είναι υπόθεση μόνο των Μακεδόνων, αλλά όλου του ελληνικού λαού. Μέσω της εκδήλωσής σας, θα ήθελα να στείλω μήνυμα ενότητας, ομοψυχίας και εθνικής επαγρύπνησης προς πάσα κατεύθυνση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ