ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

«Οφείλουμε στις νέες γενιές αλλά και στα εκατομμύρια θύματα ενός αναιτιολόγητου μίσους να μην αφήσουμε να σβήσουν τα ίχνη αίματος του Ολοκαυτώματος», σημείωνε μεταξύ άλλων στην ομιλία του με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας μνήμης ο Ραβίνος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας Ιλία Ζαμπεθάι,

ενώ λίγο νωρίτερα μια κίνηση του Περιφερειάρχη σχολιαζόταν θετικά από τους δημοσιογράφους που κάλυπταν το σχετικό ρεπορτάζ.

Βλέπετε η προτροπή του Κ. Αγοραστού να φωτογραφηθεί ανάμεσα στο Ραβίνο και το Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο βρήκε θετική ανταπόκριση, με τους δυο τους να στέλνουν μηνύματα με νόημα και τα φλας να παίρνουν φωτιά.

Περίσσευε η συγκίνηση και στη Συναγωγή, όταν η μοναδικής εν ζωή επιζήσασα στη Λάρισα των στρατοπέδων συγκέντρωσης Ν. Μπέγα άναβε τα έξι κεριά στη μνήμη των έξι εκατομμυρίων Εβραίων που χάθηκαν από τη ναζιστική θηριωδία.

Το «ποτέ ξανά» είναι το λιγότερο στη μνήμη τους, όταν μάλιστα μαθαίνουμε πως στους θιασώτες του ναζισμού «άνοιξε η όρεξη» και ετοιμάζονται για… εγκαίνια στην πόλη!

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ