ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΣΩΡΟΥΧΟ, ΤΟ “SILVER ALERT”, ΜΙΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει η Ειρήνη Παπουτσή

Αν μη τι άλλο για όσους παρακολουθούν τη σελίδα και τη γράφουσα ποτέ δεν ασχολήθηκε με διαιτησίες, που στην τελική πέρα από τα μάτια και τη νοημοσύνη που μπορεί να προσβάλλουν, χρόνια τώρα πληγώνουν τα ίδια τα αθλήματα που κατά τα άλλα υπηρετούν.

Όταν όμως οι κατά τεκμήριο κορυφαίες αθλητικές ομάδες της χώρας μας στο χώρο του μπάσκετ αντιδρούν με τον τρόπο που αντέδρασαν στον ημιτελικό οι συμπεριφορές χρήζουν το λιγότερο σχολιασμού και ίσως περαιτέρω ανάλυσης.

Ο Ολυμπιακός αποχωρεί διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία του ντέρμπι και έξω από συνειρμούς ή οπαδικά συναισθήματα του καθενός (κανένα λάθος δεν διορθώθηκε βάζοντας άλλο στη θέση του) η αντίδραση των «απέναντι» ήταν ένα… silver alert, που καλοπροαίρετα το αντιμετωπίζεις και ως μια γερή δόση οπαδικού χιούμορ και η μνημειώδης κίνηση του προέδρου της «πράσινης» ΚΑΕ να τοποθετήσει ένα γυναικείο εσώρουχο κόκκινου χρώματος στον πάγκο του υπό τα φλας των φωτορεπόρτερ!

Από κει και πέρα τη δουλειά αναλαμβάνουν να… τελειώσουν δημοσιογράφοι «αποχρώσεων» που καταγράφουν στατιστικά τις νίκες και τα φάουλ των αντιπάλων με τη διαιτητική τριπλέτα του ντέρμπι, ενώ το σκηνικό ολοκληρώνεται (;) με τις μάχες που ακολουθούν στο f/b και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το παραμύθι μας δεν έχει δράκο, ενώ γυρίζοντας λίγα 24ωρα πίσω το χρόνο θα πάμε σε ένα άλλο ντέρμπι, αυτό της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, όχι για να βγάλουμε για μια ακόμη φορά το καπέλο στον τεράστιο ΑΘΛΗΤΗ που ακούει στο όνομα Βιεϊρίνια (απομάκρυνε για πολλοστή φορά ωρυόμενους παράγοντες της ίδιας του της ομάδας), όσο για να σταθούμε στη σπουδαία δήλωση της κόρης του μετά τη νίκη του δικέφαλου και το γκολ του πατέρα της.

Όταν ανήλικο παιδί δηλώνει «συγκινήθηκα» πόσοι από τους ενήλικες μεγαλοπαράγοντες και εμπλεκόμενους με τα του αθλητισμού θα έπρεπε να σκύψουν το κεφάλι δηλώνοντας «ντράπηκα» και στην τελική σε πόσους πέρασε από το μυαλό έστω και μια στιγμή να το κάνουν;

Με την επισήμανση πως η προσωπική μας συμπάθεια ουδόλως κινείται γύρω από τις παραπάνω ομάδες (έτσι για να προλάβουμε ορισμένους) αντί επιλόγου επιλέγουμε την αναπαραγωγή ανάρτησης τοπικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την κίνηση Γιαννακόπουλου μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού και ας μας επιτραπεί προσυπογράφουμε με τα δύο χέρια την τοποθέτηση της Ελένης Σδράλη, η οποία δίνοντας μια εντελώς διαφορετική διάσταση στο όλο θέμα σημειώνει τα εξής:

«O πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τοποθετεί γυναικείο εσώρουχο στον πάγκο του Ολυμπιακού που μόλις είχε υποχωρήσει διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία.
Βλέπετε, η υποχώρηση και η δειλία είναι γυναικείο χαρακτηριστικό, δεν είναι “αντρίκια” συμπεριφορά. Δεν “φοράνε παντελόνια” όσοι υποχωρούν μπροστά στον εχθρό. Είναι “κότες” που το πολύ πολύ μπορούν να “πλύνουν κανένα πιάτο”.
Μπείτε στη θέση μιας γυναίκας ρε ζώα που το βρίσκετε αστείο. Της μάνας σας που “που να σπουδάζει τώρα, να παντρευτεί να ησυχάσει ο πατέρας της”. Της συντρόφου σας που δουλεύει 12ωρα, συχνά δεχόμενη παρενοχλήσεις ή “πειράγματα” και θεωρείτε δεδομένο πως είναι υποχρέωση της να συγυρίσει το σπίτι, να μαγειρέψει και να προσέξει το παιδί. Της κόρης σας που κάποιος μ@λ@κας σαν και εσάς θα τη θεωρήσει αντικείμενο, κατώτερη, υποτακτική, “κ@λάρα”… και θα κρεμάσει το στριγκάκι της σε έναν πάγκο.
Ζήστε νοητά για μια μέρα τη ζωή μιας γυναίκας και τελειώστε το εδώ. Φτάνει. Δεν αντέχεται άλλο».

Μα την αλήθεια να αγιάσει το στόμα της!!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ