ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΒΑΚ

Με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης και τεχνοκρατών ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής οι εργασίες του διήμερου συνεδρίου με θέμα «Βιώσιμη αστική κινητικότητα στις ελληνικές πόλεις», που πραγματοποιείται στη «Βιόπολη».

«Η συνδιοργάνωση του διήμερου Συνεδρίου για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στις Ελληνικές Πόλεις από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον Δήμο Λαρισαίων, αλλά και η επιλογή της Λάρισας για την διεξαγωγή του αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο και για μένα προσωπικά.

Πιστεύω ακράδαντα ότι τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, τα οποία εδώ και μια 10ετία υλοποιούνται σε πόλεις ευρωπαϊκών χωρών, αποτελούν το μέλλον για ανθρώπινες και βιώσιμες μεσαίου μεγέθους πόλεις. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί η Λάρισα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που υλοποιεί τέτοιο Σχέδιο, παρά τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε», τόνισε μεταξύ άλλων ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ενώ στους στόχους του συνεδρίου και την επιλογή της Λάρισας για τη διεξαγωγή του αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Μ. Χρηστάκης.

«Η επιλογή της πόλης της Λάρισας για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου Συνεδρίου είναι αφενός η πρωτοπορία που διαθέτει η πόλη αυτή στον τομέα της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, αλλά και η σταθερή απόφαση του «Κλεισθένη» να ενισχύει την τοπικότητα στην περιφέρεια, όπου οι αποστάσεις αποτελούν μεν αντικίνητρο, αλλά η ανάγκη για γνώση & υποστήριξη είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από το κέντρο.

Η σταθερή συνεργασία της Ένωσης «Κλεισθένης» με τον Δήμο της Λάρισας στις επιστημονικές εκδηλώσεις της Πόλης που Μαθαίνει, από το 2016, είναι προπομπός του συνεδρίου που διατηρεί την επαφή μας με την περιοχή και αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον και την δέσμευσή μας στην συνεργασία αυτή. Με την ευκαιρία αυτή, ως εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» δηλώνω ότι η συνεργασία μας με τον Δήμο Λαρισαίων θα παραμείνει συνεχής και αδιάλειπτη», κατέληξε ο κ. Χριστάκης.

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε τιμητική βράβευση σε άτομα που συνέβαλαν στην δημιουργία των προγραμμάτων βιώσιμης αστικής κινητικότητας, ενώ μέσω skype τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ