ΑΘΩΟΙ ΤΣΙΚΡΙΤΣΗΣ, ΡΕΒΗΣΙΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΟΥΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 2017

Σε ετοιμότητα οι αγρότες και για τη δίκη της 1ης Μαρτίου

Αθώοι κρίθηκαν σήμερα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Σ. Τσικριτσής, ο πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αργυροπουλίου – Λυγαριάς Ν. Ρεβήσιος και ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρ. Μαρούζας κατηγορούμενοι ως υποκινητές των κινητοποιήσεων στο μπλόκο της Μελούνας το 2017.

Οι τρεις αγροτοσυνδικαλιστές αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της παρακώλησης συγκοινωνιών και της κατάληψης οδοστρώματος, σε ένα κατηγορητήριο που προκάλεσε την αγανάκτηση του αγροτικού κόσμου, καθώς μιλούσε για πράξεις κατ’ εξακολούθηση και από κοινού, το οποίο, σύμφωνα με τους αγρότες «ουσιαστικά ποινικοποιεί ξεκάθαρα το συνδικαλισμό και τις κινητοποιήσεις στοχοποιώντας μάλιστα τους συνδικαλιστές που είναι επικεφαλής συλλόγων ή ομοσπονδιών».

Ενδεικτικές ήταν οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΑΣΝΛ Ρ. Μαρούδα αμέσως μετά την αθωωτική απόφαση, ο οποίος έκανε λόγο για απόπειρα ποινικοποίησης του συνδικαλιστικού δικαιώματος.

«Στην ουσία γίνεται μια προσπάθεια να ποινικοποιηθεί το συνδικαλιστικό μας δικαίωμα να μπορούμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σε μια πολιτική που μας διώχνει από τα χωράφια και μειώνει το εισόδημά μας. Εμείς  για αυτό βγαίνουμε στο δρόμο κι όχι για να δημιουργήσουμε πρόβλημα. Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι έχουμε και την συνδικαλιστική ιδιότητα, αφού καλούμαστε να μεταφέρουμε όλες τις αποφάσεις που παίρνονται στις γενικές συνελεύσεις. Οι γενικές συνελεύσεις των αγροτών στα μπλόκα όπως και οι γενικές συνελεύσεις  πριν από αυτά και οι συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων, στα οποία είμαστε μέλη και εκλεγμένοι, αυτά είναι που παίρνουν τις αποφάσεις συνολικά και εμείς είμαστε απλά συνδικαλιστές που τις μεταφέρουμε και τις υλοποιούμε», ξεκαθάρισε ο κ. Μαρούδας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Εξάλλου με αφορμή την πραγματοποίηση και νέου «αγροτοδικείου» την 1η Μαρτίου για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στο μπλόκο της Νίκαιας παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σχετική συνέντευξη τύπου από μέλη Ομοσπονδιών, όπου και ανακοινώθηκε η απόφαση για τη διοργάνωση δυναμικού συλλαλητηρίου συμπαράστασης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, στις 10 το πρωί.

«Πρόκειται για αγώνα επιβίωσης και δεν θα υποχωρήσουμε μπρος στην ποινικοποίησή του», τόνισαν οι αγρότες, αποτιμώντας θετικά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις και σημειώνοντας για μια ακόμη φορά την αρνητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στα δίκαια αιτήματά τους.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ