Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΘΕΤΟΥΝ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ» ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΝ

Το αδιαχώρητο στην παρουσίαση του βιβλίου «Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι»

Το αδιαχώρητο το βράδυ της Παρασκευής στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας για την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Νίκου Στέφου «Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι», που αποκαλύπτει όλο το δραματικό παρασκήνιο που προηγήθηκε μέχρι το βέτο που έθεσε το 2008 ο Κώστας Καραμανλής στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Πόλος έλξης η παρουσία του πρώην υπουργού, καθηγητή επικοινωνίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλου, ο οποίος μιλώντας νωρίτερα στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στην εκδήλωση αλλά και την υποψηφιότητά του σημειώνοντας πως υπάρχουν πτυχές της ιστορίας εκείνης της περιόδου που δεν τις γνωρίζει ο κόσμος.

«Το βιβλίο αναδεικνύει πως υπάρχουν πρωθυπουργοί στον τόπο που όταν θέτουν “κόκκινες γραμμές” το εννοούν», σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος, προσθέτοντας πως η χώρα έχει ανάγκη πολιτικής αλλαγής.

«Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη, ωστόσο με όσα διακηρύττει η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης θεωρώ πως μέσα σε ένα χρόνο μπορεί να αλλάξει το τοπίο», κατέληξε ο κ. Ρουσόπουλος, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Λάρισας Μ. Χαρακόπουλου, ο οποίος μιλώντας για το βιβλίο του Ν. Στέφου περιέγραψε «ένα συναρπαστικό πόνημα που εκφράζει με ευαισθησία την αγωνία για τα εθνικά θέματα», προσθέτοντας πως «το Βουκουρέστι δεν ήταν μια αποκοτιά της στιγμής αλλά ένα βαρύ αίσθημα ευθύνης και χρέους που ένοιωσε ο Κ. Καραμανλής».

«Το βιβλίο επιχειρεί να φωτίσει άγνωστες πτυχές εκείνης της περιόδου, ενώ οι συγκρίσεις μετά την πρόσφατη συμφωνία των Πρεσπών είναι αναπόφευκτες για τον αναγνώστη», τονίστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία μίλησαν ακόμη ο διδάκτορας Βυζαντινολογίας του ΑΠΘ Χαρ. Στεργιούλης και ο συγγραφέας, ενώ συντόνισε ο δημοσιογράφος Γ. Κολλάτος.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ