ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΖΕΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Επιτακτική η ανάγκη παρέμβασης των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου από τη στιγμή που το παράδειγμά του ακολούθησαν και Ρομά

Εικόνα που αν μη τι άλλο προβληματίζει στο κέντρο της Λάρισας, όπου εδώ και πάνω από ένα μήνα ένας άνδρας έχει παρκάρει το όχημά του διαμένοντας μέσα σ’ αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com πρόκειται για αλλοδαπό πλανόδιο καλλιτέχνη που άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες «ξέμεινε» στη Λάρισα, έχοντας παρκάρει στην Τρίγωνη πλατεία και στο ύψος της οδού Ηλιοδώρου, όπου και παραμένει για μεγάλο διάστημα χρησιμοποιώντας το όχημά του ως κατάλυμα.

Σύμφωνα με καταστηματάρχες αλλά και κατοίκους της περιοχής ο άγνωστος άνδρας εμφανίζεται κυρίως τις βραδινές ώρες για ύπνο, ενώ περίοικοι ανέφεραν στη σελίδα πως το τελευταίο χρονικό διάστημα το παράδειγμά του ακολούθησαν και ρομά, χρησιμοποιώντας με τη σειρά τους την ίδια περιοχή για να σταθμεύσουν όχημα στο οποίο όπως όλα δείχνουν κοιμούνται τα βράδια.

Περίοικοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την τύχη των ανθρώπων αυτών ζητώντας την παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών για την καλυτέρευση των συνθηκών διαμονής και διαβίωσής τους, θέτοντας ταυτόχρονα και σοβαρό θέμα υγιεινής, αφού όπως επισημαίνεται ο γύρω χώρος έχει μετατραπεί σε δημόσια τουαλέτα, με τη δυσωδία να γίνεται ανυπόφορη αλλά και να ελλοχεύουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Η σελίδα επικοινώνησε σχετικά με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Λαρισαίων Δημήτρη Δεληγιάννη ο οποίος μας ανέφερε πως το θέμα είναι υπόψη των υπηρεσιών προσθέτοντας μάλιστα πως κοινωνική λειτουργός ήρθε ήδη σε επαφή με τον άγνωστο άνδρα προσφέροντάς του τη δυνατότητα στέγης, τροφής και ιατρικής περίθαλψης, με τον ίδιο πάντως να αρνείται να χρησιμοποιήσει τις δομές του δήμου.

«Υπήρξαν απανωτές απόπειρες των κοινωνικών υπηρεσιών με τον ίδιο να μην ανταποκρίνεται», σημείωσε ο κ. Δεληγιάννης, ενώ όπως ανέφερε το θέμα παρακολουθείται χωρίς να αποκλείεται και η επέμβαση της δημοτικής αστυνομίας ή ακόμη και των αστυνομικών αρχών σε περίπτωση που διαπιστωθούν συμπεριφορές εκτός νόμου στην περιοχή (ρύπανση του χώρου κλπ.).

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ