ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Ο ΕΛΓΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δήλωση του επικεφαλής της παράταξης και υποψηφίου δημάρχου Στέλιου Ροντούλη

Τα πορίσματα των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για τις ζημιές που υπέστησαν τα αμπέλια κατά τη διάρκεια  του 2018 ήρθαν, αλλά η πίκρα δεν έφυγε από τα χείλη των παραγωγών. Αιτία είναι οι σχεδόν μηδαμινές αποζημιώσεις που λαμβάνουν, μολονότι η ζημία ήταν υπαρκτή και πανθομολογούμενη , μειώνοντας δραματικά το αγροτικό εισόδημα,  σε μια εποχή μάλιστα  υψηλών φόρων και πανάκριβων εισροών.

Φαίνεται πως η διοίκηση του ΕΛΓΑ έχει καλομάθει με την υποχρεωτική  καταβολή των αγροτικών εισφορών και των εκτιμητικών τελών , αλλά μάλλον κάνει το κορόιδο όταν πρέπει να καταβληθούν στους παραγωγούς οι αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Η κατάσταση αυτή πρέπει να παύσει.

Οι παραγωγοί πλήττονται βάναυσα και ο ΕΛΓΑ το παίζει αδιάφορος. Έτσι , αναγκαζόμαστε , ως Δράση Πολιτών,  να προχωρήσουμε στην ακόλουθη δέσμευση:

Αν η Δράση Πολιτών κερδίσει στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση , ο Δήμος Τυρνάβου δεν θα μένει απαθής μπροστά σε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές του ΕΛΓΑ. Εμείς θα πιέζουμε με κάθε νόμιμο τρόπο και, όποτε ο ΕΛΓΑ θα παραβιάζει καταφανώς τα νόμιμα συμφέροντα των παραγωγών , θα τίθεται με πρωτοβουλία του Δήμου Τυρνάβου ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, για να δικαιολογεί εκεί τις αποφάσεις του , που διώχνουν τους αγρότες από την καλλιέργεια της γης τους.

Μπροστά στην καταστροφή των αγροτών μας δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα και να ποιούμε την νήσσαν. Η Δράση Πολιτών θα δρα στην κυριολεξία και θα θέτει  την κάθε διοίκηση του ΕΛΓΑ ενώπιον των ευθυνών της.

Το κακό έχει παραγίνει και κάποιοι πρέπει να το σταματήσουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ