ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΙΤΑ: ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ‘’DREAM TEAM’’ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

«Ελάτε να αλλάξουμε το μέλλον της νομού και της χώρας», τονίζει σε κάλεσμά της η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ

“Χρειαζόμαστε μία “dream team” για τους αγρότες”. Σε αυτήν τη δήλωση προέβη η υποψήφια με το Κίνημα Αλλαγής Βασιλική Τσίτα κατά τη διάρκεια επίσκεψης της στον αγροτικό συνεταιρισμό Δένδρων.  Μιλώντας με τα στελέχη του συνεταιρισμού στο πλαίσιο της ενημέρωσής της δήλωσε:

«Η κατάσταση που βιώνει αυτή τη στιγμή ο αγροτικός κόσμος της Χώρας είναι αδιανόητη. Αυτή είναι η γενικότερη εμπειρία μου από την περιοδεία μου στον νομό. Δεν υπάρχει κανένα επίσημο ενδιαφέρον και καμία απολύτως στήριξη. Μάλλον το αντίθετο. Θα χαρακτήριζα την αντιμετώπιση του οργανωμένου κράτους από αδιάφορη έως εκδικητική.  Αδιαφορεί πλήρως και όταν ασχοληθεί είναι για να καθιερώσει αντιαγροτικές διατάξεις. Ειλικρινά και μακριά από κάθε πολιτική εκμετάλλευση νιώθω και θυμό και ντροπή. Είναι επιτακτική ανάγκη να κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις του τόπου που υπάρχουν, αλλά λειτουργούν ασύνδετα και να φτιάξουμε μια εθνική ομάδα υποστήριξης της Αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής.

Υπάρχει προϊόν  έρευνας αυτή τη στιγμή στη Χώρα που μένει αχρησιμοποίητο στα ράφια. Χρειάζεται να φτάσει στα χωράφια, στις μονάδες, στους συνεταιρισμούς.  Πρέπει να κινητοποιήσουμε τα πανεπιστήμια, τους ερευνητές να βγουν και να προσφέρουν τη γνώση. Είναι τελείως αδιέξοδο να παράγουμε ακόμη εμπειρικά όπως πριν από 50 χρόνια. Πρέπει να ενισχύσουμε τις συνεργασίες, να εκσυγχρονίσουμε το νομοθετικό πλαίσιο, να  οργανώσουμε ένα σύστημα διακίνησης και διάθεσης της παραγωγής  και να επενδύσουμε σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μάρκετινγκ, γιατί το μέλλον ανήκει στα προϊόντα που έχουν να διηγηθούν μια ιστορία. Κυρίως πρέπει να επενδύσουμε σε πραγματικό ενδιαφέρον, γιατί η  ανάπτυξη δε θα  πέσει από τον ουρανό σαν βροχή. Αυτή η χώρα για να βγει από την κρίση έχει να στηριχθεί στο επίπεδο της παραγωγής μόνο στον πρωτογενή τομέα. Τον έχουμε εγκληματικά και ανόητα υποτιμήσει και έχουμε εξαντλήσει τους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου. Πριν είναι πολύ αργά πρέπει να αλλάξουμε τα πάντα. »

ΚΑΛΕΣΜΑ

Με αυτή τη δήλωση η υποψήφια του Κινήματος Αλλαγής έκλεισε τον πρώτο κύκλο συναντήσεων με τους παραγωγικούς φορείς του νομού. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: « η περιοχή του νομού της Λάρισας διαθέτει ανεξάντλητες δυνατότητες ανάπτυξης και είναι στρατηγικά τοποθετημένη πάνω στον αναπτυξιακό άξονα της Χώρας. Διαθέτει επίσης καταρτισμένους ανθρώπους με υψηλή ειδίκευση σε κρίσιμες για την ανάπτυξη περιοχές. Υποφέρει όμως από αδυναμία διαμόρφωσης αναπτυξιακού οράματος και έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος και αυτό δεν αφορά τόσο τον τρόπο που έχει οργανωθεί η παραγωγή, όσο τον τρόπο που παράγεται η πολιτική. Οι πολίτες έχουν υποχρέωση να αντιληφθούν τις πραγματικές δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής και να δουν μέσα από το παραπέτασμα καπνού που δημιουργούν τα ανούσια πολιτικά κλισέ, οι τετριμμένες ατάκες, οι δεκάρικοι λόγοι στα καφενεία, οι ασυνάρτητες μεγαλοστομίες και ο επικοινωνιακός θόρυβος. Ελάτε να ανανεώσουμε το πολιτικό σκηνικό, ελάτε να διεκδικήσουμε με επιμονή και αποφασιστικότητα το πραγματικό μέλλον του τόπου μας. Δεν πρόκειται να το κάνει κανένας άλλος για εμάς. »

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ