“ΑΝΑΣΑ” ΜΕ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

nor

Το μήνυμα του Χρήστου Κέλλα από τη Γιάννουλη

«Δέσμευσή μας είναι ο εκσυγχρονισμός του Κανονισμού του ΕΛΓΑ και η τακτική επικοινωνία της Κυβέρνησης με τις διεπαγγελματικές οργανώσεις των παραγωγών ανά προϊόν. Επιπλέον, θα ιδρύσουμε το Εθνικό Αγροτικό Επιμελητήριο, που θα υποστηρίζει αγρότες και κτηνοτρόφους σε όλη την επαγγελματική τους πορεία,

και θα διασφαλίσουμε σταθερούς πόρους από τη νέα ΚΑΠ. Υπολογίζεται πως, εφόσον διαμορφώσουμε το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και προσέλκυσης επενδύσεων, θα πραγματοποιηθούν, στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση, επενδύσεις ύψους 15-20 δις ευρώ».

Τα ανωτέρω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από τη Γιάννουλη, ενημερώνοντας τους κατοίκους για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, προσθέτοντας:

«Το πρόγραμμά μας προβλέπει τη δραστική μείωση της φορολογίας και στοχευμένες παρεμβάσεις, που θα ανακουφίσουν τον πρωτογενή τομέα από άδικα βάρη, αναθερμαίνοντας την παραγωγή. Οι δραστικές μειώσεις των φορολογικών συντελεστών φυσικών και νομικών προσώπων από 22% σε 9% και, αντιστοίχως, από 28% σε 20, η μείωση του φόρου μερισμάτων από 10% σε 5%, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και η αύξηση του αφορολόγητου στα 1000 ευρώ ανά παιδί, ο νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς και η μείωση της φορολογίας συνεργατικών σχημάτων στο 10%, η καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ και η μείωσή τους από 24% και 13% σε 22% και 11%, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από 20% σε 15%, σε συνδυασμό με την απλοποίηση της ίδρυσης των επιχειρήσεων, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την επιτάχυνση της δικαιοσύνης, την αποκατάσταση της ρευστότητας των τραπεζών και την αντιμετώπιση των “κόκκινων δανείων”, θα υπάρξει “έκρηξη” της ανάπτυξης, που θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στη μακροχρόνια περίοδο.»

Προσθέτως, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε και σε μέτρα, που θα έχουν ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, τονίζοντας:

«Θα καθιερώσουμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για 800.000 συμπολίτες μας και θα αυξήσουμε τη δαπάνη στο 1 δις ευρώ από τα 760 εκ. ευρώ που είναι σήμερα, ενώ υπενθυμίζουμε ότι, κατά τη συνταγματική αναθεώρηση, προτείναμε την καταστατική πρόβλεψή του. Επιπλέον, θα αυξήσουμε τα επιδόματα ανεργίας κατά 200 δις ευρώ και θα χρηματοδοτήσουμε ταχύρρυθμα προγράμματα κατάρτισης, με πιστοποίηση, προκειμένου οι μακροχρόνια άνεργοι να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας.

Από τις 8 Ιουλίου, προχωράμε, όλες και όλοι μαζί, για την αυτοδύναμη Ελλάδα!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ