ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΑΖΛ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΚΟΚΟΥΡΑ

Σαράντα ημέρες έμειναν μέχρι την ημέρα που ο νέος δήμαρχος Τυρνάβου Γ. Κόκουρας και η νέα δημοτική αρχή θα ορκιστούν και θα αναλάβουν τα ηνία του δήμου Τυρνάβου. Μέσα σε αυτό το 40ημερο που συμπίπτει με την καλοκαιρινή περίοδο, ο νέος δήμαρχος αναμένεται να μπει σε τροχιά συζητήσεων και επαφών

τόσο με τους εκλεγμένους συμβούλους της παράταξής του, όσο και με εκπροσώπους των άλλων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να εξασφαλίσει από τη μία τις απαραίτητες συναινέσεις εντός του δημοτικού συμβουλίου για την προώθηση του έργου της δημοτικής αρχής, και από την άλλη να στελεχώσει τις θέσεις ευθύνης για την άσκηση αυτού του έργου.

Με δεδομένο ότι ο «Κλεισθένης» δίνει τη δυνατότητα να υπάρχουν αντιδήμαρχοι και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ο νέος δήμαρχος έχει στα χέρια του ένα ισχυρό χαρτί για να προωθήσει τις συνεργασίες τις οποίες επικαλούνταν τόσο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όσο και μετά την εκλογή του.

Ετσι δεν αποκλείεται στη νέα δημοτική αρχή να δούμε αντιδημάρχους και από την αντιπολίτευση, αν φυσικά υπάρξουν συμφωνίες με κάποιες από τις παρατάξεις, και αν αυτές οι παρατάξεις δεχθούν να αναλάβουν μερίδιο ευθύνης με συνδιοίκηση, κάτι που στην παρούσα φάση μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολο.

Προς το παρόν, αν και επίσημη θέση των παρατάξεων είναι ενάντια στη συνδιοίκηση, σύμφωνα με πηγές του paidis.com, υπάρχουν σύμβουλοι στις παρατάξεις Αμάρι και Σαρχώση που δεν θα έλεγαν όχι σε πρόταση να αναλάβουν κάποια αντιδημαρχία.

Οσον αφορά την ίδια την ομάδα του, ο κ. Κόκουρας έχει δίπλα του 6 συμβούλους από τους οποίους οι 2, οι κ.κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος και Γιώργος Γκάτσος, έχουν ασκήσει διοίκηση στο παρελθόν, ενώ οι υπόλοιποι 4 πρωτοεκλέχθηκαν φέτος.

Καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν τους δύο παλιούς αντιδημάρχους να αναλαμβάνουν και στη νέα δημοτική αρχή θέσεις ευθύνης, αφού ο κ. Γκάτσος είχε μία πετυχημένη θητεία ως αντιδήμαρχος καθαριότητας και καθημερινότητας, όπως άλλωστε και ο κ. Γιαννόπουλος στον τότε δήμο Αμπελώνα.

Από εκεί και πέρα ο Χρ. Μάμμος από τον Αμπελώνα, φαίνεται να διεκδικεί μία από τις αντιδημαρχίες, ενώ και κανένας από τους υπόλοιπους τρεις συμβούλους της παράταξης, Χρ. Κατσαρός, Γ. Σακούτσιος και Λ. Μανδηλάς, δεν θα έλεγαν όχι σε πρόταση να αναλάβουν αντιδημαρχία, αν και ένα από αυτά τα 3 ονόματα ακούγεται και για τη θέση του προέδρου δημοτικού συμβουλίου που σύμφωνα με το νόμο εκλέγεται από την πλειοψηφούσα παράταξη.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κ. Κόκουρας προς το παρόν κρατά κλειστά τα χαρτιά του, ενώ δεν έχει ανοίξει συζήτηση ούτε και στους κόλπους της παράταξής του, αφού αναμένει και τις εξελίξεις από την κεντρική πολιτική σκηνή μετά τις δηλώσεις του νέου υπουργού Εσωτερικών για αυξημένες αρμοδιότητες στους δημάρχους ώστε να εξασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα στην αυτοδιοίκηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ