ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΜΑ ΚΑΥΣΩΝΑ: ΕΛΙΩΣΕ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ Ο …ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΆΙΦΕΛ (ΒΙΝΤΕΟ)

Χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά για τον πύργο του Άιφελ, φτιαγμένο από σοκολάτα, να λειώσει μπροστά από το πραγματικό μνημείο την Τετάρτη, καθώς οι θερμοκρασίες στο Παρίσι ξεπέρασαν τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Οι επιστήμονες το ονομάζουν “αστικό νησί θερμότητας“: τα κτίρια και οι δρόμοι απορροφούν τη θερμότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη συνέχεια την απελευθερώνουν τη νύχτα σαν καλοριφέρ. Ένας μετεωρολόγος στο Παρίσι είπε ότι λόγω της αλλαγής του κλίματος, η υπερβολική θερμότητα θα μπορούσε να γίνει ο κανόνας.

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν την Πέμπτη σε πόλεις της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Βελγίου, των Κάτω Χωρών και της Βρετανίας, αν και στο Παρίσι σημειώθηκε η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει ποτέ σημειωθεί εκεί.

Όμως η γαλλική πρωτεύουσα δεν είναι χτισμένη για τόσο υψηλές θερμοκρασίες.

Η μεγάλη ζέστη έκανε τις τοπικές αρχές να ανησυχήσουν για τη σταθερότητα του καθεδρικού ναού της Notre Dame, ο οποίος είχε σχεδόν καεί τον Απρίλιο. Ανησυχούν ότι οι πέτρες θα μπορούσαν να γίνουν ασταθείς, οδηγώντας σε κατάρρευση.

Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών της Πέμπτης στο Παρίσι, υπήρξαν καθυστερήσεις σε τρένα, και επηρεάστηκε το ηλεκτρικό δίκτυο. Επίσης, σε πυρηνικό εργοστάσιο στη νότια Γαλλία, αναγκάστηκαν να θέσουν εκτός λειτουργίας τους δύο αντιδραστήρες του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ