ΚΙΝΗΣΗ ΥΨΗΛΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ 45ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η βουλευτής και στελέχη του τοπικού ΚΙΝΑΛ παρουσίασαν στοιχεία για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη παρουσία της Φ. Γεννηματά

Ως πολιτική κίνηση υψηλού συμβολισμού χαρακτηρίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ ο εορτασμός της επετείου της 3ης Σεπτέμβρη και των 45 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, ενώ μιλώντας στους δημοσιογράφους ο γραμματέας της ΝΕ Λάρισας

του κόμματος Στ. Τσιάκαλος ανέφερε τα εξής:

«Ο εορτασμός της επετείου της 3ης Σεπτέμβρη, των 45 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, αποφασίστηκε από την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά, να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Λάρισα και να αφιερωθεί στην  Ανάπτυξη της υπαίθρου με  αιχμή την αγροτική παραγωγή.

Αυτό αποτελεί  εξαρχής ένα σημαντικό γεγονός τόσο για την περιοχή μας που θα πρωταγωνιστήσει σε εθνικό επίπεδο, όσο και διότι οργανώθηκε μια σοβαρή δημόσια συζήτηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της εκδήλωσης και αφορά στην περιφερειακή ανάπτυξη με ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα, αλλά και τις προοπτικές που δημιουργούνται μέσα από τις προτάσεις που θα διατυπωθούν στο δημόσιο διάλογο.

Η σύνδεση της επετείου με την έλευση της προέδρου του Κινήματος στο Κιλελέρ και στο Μνημείο του Αγρότη, είναι μια πολιτική κίνηση υψηλού συμβολισμού, καθώς η  ιδιαίτερη σχέση του ΠΑΣΟΚ με τους κατοίκους της υπαίθρου είναι ιστορική, βαθιά και σταθερή, ενώ εκφράζεται και η βαθιά πίστη μας ότι η  Ανάπτυξη της Υπαίθρου είναι ο βασικός μοχλός που θα σηματοδοτήσει την ανάπτυξη που επιζητούμε για τη χώρα».

Παίρνοντας το λόγο η βουλευτής του κόμματος Ευαγγελία Λιακούλη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους αγώνες της αγροτιάς και στον αγροτικό κόσμο «που αποτελεί τα σπλάχνα του Κινήματος».

«Χαιρετίζουμε την έλευση της Προέδρου του Κινήματος  κ Φώφης Γεννηματά στη Λάρισα, στην καρδιά της Θεσσαλίας  και την πρωτοβουλία της να αφιερωθεί ο φετινός εορτασμός της επετείου των 45 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ,  στην ύπαιθρο και στον αγροτικό κόσμο.

Αυτά είναι τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ, αυτά είναι τα σπλάχνα του Κινήματός μας: οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, οι μικρομεσαίοι, οι χαμηλόμισθοι, οι Άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης.

Στην  ιδρυτική διακήρυξή μας, είναι σαφείς οι ιστορικές αναφορές μας, η ιδεολογική μας βάση και η προοδευτική μας ουσία. Είναι επίσης σημαντική η απόφαση της Πρόεδρου του Κινήματος να συνδέσει την έλευσή της με τον ιστορικό χώρο του Κιλελέρ, όπου θα αποτίσει φόρο τιμής στο Μνημείο του Αγρότη. Είναι μια πολιτική πράξη με σοβαρό ιστορικό, πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο, καθώς επαναφέρει στο προσκήνιο την ιστορική μνήμη και αποδίδει τιμή στους αγώνες της αγροτιάς, συνδέει τη προώθηση των αγροτικών θεμάτων με την ανάπτυξη της υπαίθρου και αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη  χάραξης μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τον πρωτογενή  τομέα. Η παρουσία μίας πολιτικού αρχηγού στο Κιλελέρ,  αποτελεί επίσης   μια απάντηση στην υποβάθμιση που τα τελευταία χρόνια ζούμε στον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης των αγροτών».

«Το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του έδωσε ζωή και προοπτική στην ελληνική ύπαιθρο με την αναβάθμιση του πρωτογενή τομέα, αλλά και με ευρύτερου χαρακτήρα παρεμβάσεις στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ανθρώπων της υπαίθρου, στο σύστημα υγείας και τις κάθε μορφής υποδομές. Για τον λόγο αυτό, όχι μόνο για λόγους συμβολικούς αλλά και ουσιαστικούς, η επανασύνδεση των σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, με τους αγρότες , τους κτηνοτρόφους και συνολικά τον πρωτογενή τομέα, είναι ο πυρήνας της πολιτικής μας.

Τα πέντε χρόνια της κρίσης από το 2009 μέχρι το Ιανουάριο του 2015 το ΠΑΣΟΚ έδωσε σκληρή μάχη και προστάτεψε τον πρωτογενή τομέα και σας θυμίζω τι παρέλαβε η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ» ανέφερε η κ. Λιακούλη, καταλήγοντας πως «σήμερα η χώρα έχει άμεση ανάγκη από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης,  που αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη λύση για την πραγματική και οριστική έξοδο από την κρίση».

«Θέτουμε στο δημόσιο διάλογο τις συγκεκριμένες πολιτικές μας όπως αυτές αναλυτικά περιγράφονται στο ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ. Η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου ώστε η Ελληνική γεωργία να αποκτήσει ταυτότητα και από μια γεωργία χαμηλού κόστους να μετατραπεί σε μια γεωργία με βάση την ποιοτική παραγωγή.

Η αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων μέσα από την ποιότητα και την καινοτομία θα αποτελέσουν διαβατήριο επιτυχίας εξωστρεφών και εξαγωγικών επιχειρηματικών δράσεων.

Παραγωγικές πρωτοβουλίες με σύγχρονη αντίληψη και νοοτροπία, με υγιές επιχειρηματικό πλάνο, που ανοίγουν νέους δρόμους, αλλά και καινοτόμοι αγρότες κάθε ηλικίας, παράγουν γνώση, εξελίσσουν την αγορά, πετυχαίνουν στόχους σημαντικούς για τους ίδιους και την τοπική οικονομία.

Αυτός είναι ο δρόμος για την ύπαιθρο, αυτός είναι ο δρόμος και για την πατρίδα μας», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της η βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ