ΑΣΤΟΧΙΑ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΑΔΡΑΝΙΑ ΣΤΟΙΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ

Παράπονα για τη διαιτησία αλλά και τη φιλοξενία του Πανιωνίου

Με τον Πανιώνιο να «καίγεται» για βαθμούς (στο -6, με δύο ήττες παθητικό αλλά και νέο τεχνικό στον πάγκο του τον Κύπριο Ν. Παπαβασιλείου στη θέση του Β. Μάντζιου που παραιτήθηκε) η ΑΕΛ είχε δύσκολο έργο στη Νέα Σμύρνη, όπου στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1 κυνήγησε με τη σειρά της

το πρώτο της τρίποντο στη διοργάνωση, για να υποταχθεί από έναν κατώτερο αντίπαλο με σκορ 1-0.

Οι «βυσσινί» επιχείρησαν από νωρίς να πάρουν τα ηνία του αγώνα και μόλις στο 5’ ο Ουάρντα έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κότνικ, ωστόσο οι Νεοσμυρνιώτες κατάφεραν να ισορροπήσουν με τη συμπλήρωση του 15λεπτου, για να φτάσουμε στη φάση του 27’, όταν ο δραστήριος Ουάρντα πέρασε στον Φατιόν, αυτός έπιασε το πλασέ από το ύψος του πέναλτι, με τον κίπερ του Πανιωνίου να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν μόλις στο 37’, όταν το σουτ του Καμαρά έξω από την περιοχή πέρασε άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κρίστινσον, ενώ στην επανάληψη κόντρα στην εικόνα του αγώνα και παρά τη συντριπτική κατοχή της μπάλας η ΑΕΛ βρέθηκε πίσω στο σκορ, όταν στο 56’ ο Μαξίμοβιτς έπαιξε το 1-2 με τον Καμαρά, μπήκε στην περιοχή και έκανε ανενόχλητος το δυνατό σουτ γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του.

Η αντίδραση των παικτών του Μ. Γρηγορίου ήρθε στο 60’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάτσε ο Μιχαήλ έκανε αφύλαχτος την κεφαλιά, με τη η μπάλα να μην του κάνει το χατίρι περνώντας λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κότνικ, ενώ 1’ λεπτό αργότερα ο Ζίβκοβιτς έκανε το γέμισμα, ο Μπράλιτς άφησε τη μπάλα να περάσει, ο Μπούστος έπιασε την κεφαλιά, για να διώξει και πάλι ο Κότνικ!

Με τη συμπλήρωση 70’ λεπτών αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ επιχείρησε να φρεσκάρει την ομάδα του κάνοντας δύο αλλαγές, με τον  Νούνιτς να περνά στον αγώνα στη θέση του Μόρα και τον Μιλοσάβλιεβιτς να αντικαθιστά τον Φατιόν και στο 72’ ο Κρίστινσον «κράτησε» το σκορ απομακρύνοντας σε κόρνερ με τα πόδια σουτ μέσα από την περιοχή.

Στο 77’ το σουτ του Φιλίποβιτς, που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή στη θέση του Μπούστος, εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια ο Κότνικ και στο 78’ το παιχνίδι «στράβωσε» τελείως για την ΑΕΛ, καθώς ο Ζίφκοβιτς που αγωνιζόταν από το 29’ με κίτρινη κάρτα δέχτηκε δεύτερη για μαρκάρισμα στον Τσιλούλη αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες, ενώ στο 84’ η κεφαλιά του Μπράλιτς, μετά από εκτέλεση φάουλ, έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πανιωνίου, με τους «βυσσινί» να τα βάζουν με την τύχη τους!

Στο 5λεπτο των καθυστερήσεων το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, αφού ο Κότνικ μπλόκαρε την κεφαλιά του Μιλοσάβλιεβιτς στο 95’, με τον Πανιώνιο να επικρατεί πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και την ΑΕΛ να τα βάζει με την αστοχία της αφού με την εμφάνισή της θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι που τελικά τη βρήκε ηττημένη, την ώρα που η ΠΑΕ ΑΕΛ διαμαρτυρόταν για τη διαιτησία και ο μεγαλομέτοχός της για τη φιλοξενία του Πανιωνίου.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Στην ανακοίνωση της διοίκησης για τη διαιτησία αναφέρονται τα εξής:

Αυτό είναι ντροπή, δεν είναι ποδόσφαιρο!

Ένα ματς που έπρεπε να είναι 1-5 και που στο πρώτο ημίχρονο δεν σφυρίχτηκαν στον Ουάρντα 7 φάουλ και ο διαιτητής έπρεπε να έχει δώσει τόσες κάρτες στον Σαραμαντά, που έβριζε και χτύπαγε όλους και παίζουμε εμείς τελικά με 10 παίκτες, με δεύτερη κίτρινη σε ανύπαρκτο φάουλ…

ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Για το θέμα της φιλοξενίας από τον Πανιώνιο, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Αλ. Κούγιας σχολίασε:

“Λυπάμαι για την άθλια φιλοξενία που μας επεφύλαξε ο Πανιώνιος.

Δεν είδα την ίδια φιλοξενία και απέναντι στον Βόλο…

Προσωπικά, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας, παραιτούμαι από σήμερα από δικηγόρος του Νίκου Ζαμάνη στο κακούργημα το οποίο αντιμετωπίζει σε δεύτερο βαθμό και αύριο θα το δηλώσω με επιστολή μου στη γραμματεία του δικαστηρίου”.

Πανιώνιος (Νίκι Παπαβασιλείου): Κότνικ, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Ρέντζας, Μαξίμοβιτς (90’+2′ Παπαγεωργίου), Κόρμπος, Τσιλούλης, Άρτσε (82′ Οικονομίδης), Καμαρά (75′ λ.τ. Παπανικολάου), Αραμπούλι.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίφκοβιτς, Μιχαήλ, Μπράλιτς, Μόρας (68′ Μιλοσάβλιεβιτς), Φατιόν (68′ Νούνιτς), Κάτσε, Μπούστος (75′ Φιλίποβιτς), Ουάρντα, Ντάουντα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: fosonline.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ