ΣΤ. ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

Εκφράζοντας την πεποίθηση πως η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε καλύτερες μέρες για την αγροτιά και δηλώνοντας περήφανος για το έργο που επιτελέστηκε ο πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης παραχώρησε το πρωί της Τρίτης συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΝΕ Λάρισας

του κόμματος, με αφορμή τη διήμερη επίσκεψή του στην περιοχή μετά από πρόσκληση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου.

«Σκοπός της επίσκεψης είναι η άμεση επικοινωνία με τον αγροτικό κόσμο, ενώ στο πλαίσιό της τέθηκαν σημαντικά θέματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής όπως η de minimis, ο καταρροϊκός πυρετός, η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια, το τσίπουρο και η εξισωτική της περιόδου 2013-14», ανέφερε ο κ. Αραχωβίτης, που έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη λειτουργία των συνεταιρισμών, θέματα που αφορούν στον ΕΛΓΑ και τις νέες καλλιέργειες κλπ.

«Αυτό που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση της ΝΔ είναι η απουσία διαλόγου με τον πρωτογενή τομέα», σημείωσε ο τέως υπουργός, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση δείχνει να επιχειρεί πισωγύρισμα σε πολιτικές που χρεωκόπησαν τους συνεταιρισμούς, ενώ όσον αφορά στον ΕΛΓΑ «εμφανίζει μια εμμονή στο να βάλει την ιδιωτική ασφάλιση στον πρωτογενή τομέα».

«Ένας ανενημέρωτος πρωθυπουργός μίλησε για φορολόγηση αγροτικού εισοδήματος 7.000 ευρώ, εκτός αν υπονοεί πως θα αλλάξει το καθεστώς που ισχύει», τόνισε ο κ. Αραχωβίτης, που στάθηκε ιδιαίτερα και στις νέες καλλιέργειες περιγράφοντας χαρακτηριστική κυβερνητική καθυστέρηση στην ΚΥΑ που αφορά στην φαρμακευτική και τη βιομηχανική κάνναβη.

«Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πολλά για τις νέες καλλιέργειες, μεταξύ των οποίων και την κλιματική αλλαγή, ωστόσο το σίγουρο είναι πως οι διεθνείς συμφωνίες είναι αυτές που ανοίγουν πόρτες», κατέληξε ο κ. Αραχωβίτης, ο οποίος χθες μίλησε σε εκδήλωση στην Ελασσόνα, ενώ αργότερα σήμερα θα επισκεφτεί τον Τύρναβο, όπου και θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Γιάννη Κόκουρα, τη διοίκηση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου δήμου Τυρνάβου, ενώ θα περιοδεύσει και σε κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής, με κατάληξη το Αργυροπούλι.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης θα συνοδεύεται στην περιοδεία του από τον αναπληρωτή τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Βασίλη Κόκκαλη και τη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννα Βαγενά – Κηλαηδόνη.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ