ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ Ν/Σ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου

“Η κυβέρνηση προκλητικά προσπαθεί να εξωραΐσει την αντεργατική επίθεση που συνεχίζει με νέα ορμή από εκεί που την άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με μεγάλο θράσος, επιχειρεί να κάνει το μαύρο άσπρο και να εμφανίσει ως «φιλεργατικό» ένα νομοσχέδιο που επιφέρει συντριπτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ειδικά στις κλαδικές, βάζει σε μόνιμη «πρέσα» τους μισθούς και θέτει υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο τη λειτουργία των συνδικάτων, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των Γενικών Συνελεύσεων.

Δίνει «γη και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο, με φοροαπαλλαγές, διευκολύνσεις και κάθε είδους προνόμια, ενώ στο όνομα της «καταπολέμησης της γραφειοκρατίας» δίνεται η δυνατότητα για επενδύσεις όπου και με όποιους όρους οι κεφαλαιοκράτες θέλουν, ξεσαλώνοντας σε βάρος του λαού και του περιβάλλοντος. Γι΄αυτό άλλωστε χτες και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής οι εκπρόσωποι των εργοδοτών στάζανε μέλι, «καλωσορίζοντας» ως θετικές παρεμβάσεις όλα αυτά γιατί διαμορφώνουν φιλικό επενδυτικό περιβάλλον”.

Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων το μεσημέρι της Πέμπτης από μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, που στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, που θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Περιγράφοντας «ενταφιασμό» των κλαδικών συμβάσεων, υπονόμευση στην πληρωμής της υπερωριακής απασχόλησης, «χτύπημα» στην Κυριακάτικη αργία, ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, απόπειρα ελέγχου των συνδικάτων κλπ. οι συνδικαλιστές σημείωσαν πως «με το νομοσχέδιο αυτό  η κυβέρνηση υλοποιεί κάθε απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων, επιβεβαιώνοντας ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη προϋποθέτει ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση σε μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, αλλά και διάλυση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, που παλεύει πραγματικά για τα συμφέροντα των εργαζόμενων».

“Με το σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα» δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης μέσα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, δυναμώνουμε το μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε την καταδίκη απέναντι στο νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών σε βάρος λαού της Συρίας, των Κουρδικών πληθυσμών με την στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Τουρκίας στην Συρία. Κανείς δεν πρέπει να είναι ήσυχος καθώς η αναβαθμισμένη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς αυτούς, μέσα κι από την νέα συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις όχι μόνο ασφάλεια δεν παρέχει αλλά την μετατρέπει σε μαγνήτη πολέμου. Γι΄αυτό απαιτούμε να υπάρχει άμεση απεμπλοκή  της χώρας μας και να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις των ιμπεριαλιστών που υπάρχουν εδώ”, κατέληξαν οι ομιλητές, καλώντας για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Παρασκευής.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ