ΚΟΚΚΑΛΗΣ – ΒΑΓΕΝΑ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Ε.Π Θεσσαλίας του ΚΚΕ για την κοινή δήλωση των 2 βουλευτών Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

Η κοινή δήλωση των βουλευτών Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη και Άννας Βαγενά, για το προσφυγικό, μετά την σύσκεψη με τον υπουργό προστασίας του πολίτη Μ. Χρυσοχοίδη, αποδεικνύει ότι συγκλίνουν με την ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Στην δήλωσή τους, χαρακτηρίζουν το προσφυγικό-μεταναστευτικό ως ωρολογιακή βόμβα για την χώρα μας και εκφράζουν την αγωνία τους, πως θα εξασφαλισθεί η επιστροφή μεγάλου μέρους από τους πρόσφυγες-μετανάστες πίσω στις χώρες τους, από τις οποίες αναγκάστηκαν να φύγουν είτε γιατί υπάρχει ιμπεριαλιστικός πόλεμος, είτε γιατί υπάρχουν καταπιεστικά καθεστώτα, μεγάλη φτώχεια και εκμετάλλευση.

Γι’ αυτές τις αιτίες που γεννάνε τους πρόσφυγες και μετανάστες, δεν λένε κουβέντα, γιατί συμφωνούν με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε και την συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτούς. Κουβέντα δεν λένε επίσης ότι η πλειονότητα των προσφύγων – μεταναστών, δεν επιθυμεί να μείνει στην χώρα μας, αλλά να πάνε σε μια σειρά χώρες της Ευρώπης και ότι η Ε.Ε τους το αρνείται αυτό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ