«ΟΧΙ» ΣΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Την πλήρη αντίθεση της δημοτικής αρχής στη φιλοξενία προσφύγων από ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης εξέφρασε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του ΔΣ ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο συλλαλητήριο που προετοιμάζεται στην πόλη από άγνωστους διοργανωτές.

«Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από ξενοδόχους της Λάρισας, κάτι που θα δημιουργούσε μικρά γκέτο στην πόλη», ανέφερε ο κ. Καλογιάννης, μεταφέροντας στο σώμα σχετικές διαβεβαιώσεις που είχε πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

Αναφερόμενος στο θέμα του συλλαλητηρίου κατά της εγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή που διοργανώνεται στη Λάρισα ο δήμαρχος σημείωσε πως ζητήθηκε η πλατεία Ρήγα Φεραίου, για την οποία δόθηκε αρνητική απάντηση καθώς δεν υπήρχε φυσικό πρόσωπο πίσω από το αίτημα, ενώ όπως είπε οι διοργανωτές θα χρησιμοποιήσουν την κεντρική πλατεία και για την κίνησή τους έχει ενημερωθεί σχετικά η αστυνομία.

Ξεκαθαρίζοντας τέλος πως δεν τίθεται θέμα μεταφοράς προσφύγων στη Γιάννουλη ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε πως η διαπαραταξιακή για το προσφυγικό θα επισκεφθεί τη δομή του Κουτσόχερου την ερχόμενη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί.

«Η Λάρισα δεν μπορεί να σηκώσει άλλο βάρος», τόνισε από την πλευρά της η Ρ. Καραλαριώτου, ενώ ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Π. Κρίκης κάλεσε τους Λαρισαίους να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες.

Τέλος αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Κ. Βαϊούλη, ο οποίος μιλώντας για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ανέφερε πως έχει πληροφορίες για οργανωμένες ομάδες που θα έρθουν από τη Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη, περιγράφοντας «τυχοδιωκτισμούς».

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ