ΑΘΗΝΑ ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ: Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ

Τις εργασίες της 1ης Πρότυπης Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου Vox_Populi , που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με πρωτοβουλία νέων της περιοχής, παρακολούθησε η πολιτευτής Λάρισας της ΝΔ Αθηνά Σιαφαρίκα, αποδεχόμενη σχετική πρόσκληση των διοργανωτών.

Στο χαιρετισμό της η κ. Σιαφαρίκα τόνισε:

Φίλες και Φίλοι,
Αλήθεια, έχετε αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα σε αυτήν εδώ την αίθουσα; Έχετε συλλάβει τη σημασία που έχει η παρουσία σας εδώ, όχι τόσο ατομικά, αλλά ιδίως, ως μέλη ενός συλλογικού οργάνου, όπως το Περιφερειακό Συμβούλιο;
Σήμερα, καταρρίπτετε τον μύθο ότι η νέα γενιά «δεν ασχολείται», «δεν ενδιαφέρεται». Λοιπόν, η νέα γενιά και ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ και ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ για τα κοινά. Η νέα γενιά είναι ΕΔΩ, είναι ΠΑΡΟΥΣΑ. Διεκδικεί βήμα για να υψώσει τη φωνή της και το βρίσκει. Και μαζί με εσάς θα ακολουθήσουν άλλοι. Και θα γίνετε περισσότεροι. Και η φωνή σας θα ακούγεται ολοένα πιο δυνατά, ολοένα πιο καθαρά! Ως νέος άνθρωπος, σας ευχαριστώ που σήμερα, εδώ, εκπροσωπείτε τη γενιά μου.
Σήμερα, η τοπική κοινωνία της Λάρισας μπορεί να ελπίζει ότι η επόμενη γενιά πολιτικών που θα αναδείξει θα είναι πολιτικοί με διαχρονικό ενδιαφέρον για τα τοπικά ζητήματα και διάθεση προσφοράς. Τι πιο ελπιδοφόρο μήνυμα από αυτό; Ως πολίτης της περιοχής αυτής, σας ευχαριστώ ειλικρινά που με κάνετε να ελπίζω για το αύριο – για τους αυριανούς πολιτικούς του τόπου μας.
Σήμερα, επιβεβαιώνετε στα μάτια, στο μυαλό, αλλά ιδίως στην καρδιά μου όλους εκείνους τους λόγους για τους οποίους κι εγώ αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική σκηνή της χώρας, ως υποψήφια βουλευτής του Νομού μας, στις πρόσφατες εθνικές εκλογές του Ιουλίου. Επιβεβαιώνετε την πίστη μου ότι αξίζει να εκτίθεσαι αν είναι να ενθαρρύνεις και άλλους. Αξίζει να συμμετέχεις για να συνδιαμορφώσεις το μέλλον σου. Αξίζει να αναλάβεις το προσωπικό, επαγγελματικό και οικονομικό κόστος για να διεκδικήσεις Αξιοκρατία, Ανανέωση, Πολιτική Αλλαγή. Κι ακόμα και αν δεν τα κατάφερες, «η Ιθάκη δεν σε γέλασε. Η Ιθάκη σ’ έδωσε το ωραίο ταξίδι – χωρίς αυτήν δεν θα ‘βγαινες στον δρόμο». Ως πολιτικός, αλλά και ως Αθηνά, σας ευχαριστώ από καρδιάς που σήμερα, με τον τρόπο σας, δικαιώνετε τον αγώνα μου. Σήμερα, είναι από τις μέρες που καταλαβαίνω «οι Ιθάκες τι σημαίνουν».
Όμως, το πιο σημαντικό -ίσως το σημαντικότερο όλων – είναι ότι από σήμερα, θα καταλάβετε ότι ΜΠΟΡΕΙΤΕ να κάνετε ό,τι κάνουν και αυτοί που είναι ήδη μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου. Από σήμερα θα πείτε στον εαυτό σας ΜΠΟΡΩ ΚΙ ΕΓΩ! Αν μπορούν εκείνοι, ΜΠΟΡΩ ΚΙ ΕΓΩ. Και αυτό δεν θα μπορεί κανείς πια να το αμφισβητήσει. Η παρουσία σας σήμερα εδώ θα είναι η πιο μεγάλη απόδειξη. Υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι δεν θα το ξεχάσετε ποτέ. Δεν θα το ξεχάσετε όταν ο ανταγωνισμός θα είναι άνισος. Δεν θα το ξεχάσετε όταν το αποτέλεσμα θα είναι άδικο. Δεν θα το ξεχάσετε όταν οι συνθήκες απογοητεύουν. Από σήμερα, πάντα θα ξέρετε ότι ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ. Υποσχεθείτε σε όλους όσοι προσπαθήσαμε πριν από εσάς, ότι θα μας προσπεράσετε – ότι θα πετύχετε εκεί που εμείς αποτύχαμε. Και ότι, σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν δεν τερματίσετε εσείς, θα έχετε ανοίξει τον δρόμο για αυτούς που ακολουθούν.
Δεν θυμάμαι να έχω λυπηθεί ξανά τόσο για εκδήλωση στην οποία δεν έχω παρευρεθεί. Δυστυχώς οι επαγγελματικές και πολιτικές μου υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να εκφωνήσω εγώ τον χαιρετισμό αυτό. Ίσως καλύτερα έτσι – η προσωπική φόρτιση μετά από έναν πολύμηνο πολιτικό αγώνα θα ήταν μεγάλη και για μένα. Εύχομαι αυτό που σήμερα ξεκινά να γίνει θεσμός στην περιοχή μας. Αυτή η ευθύνη βαρύνει όλους μας! Και πρωτίστως όλους εσάς τους πρώτους «πρεσβευτές» των μηνυμάτων της διοργάνωσης αυτής.
Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στους ομιλητές και σε όλους τους συμμετέχοντες για την πρωτοβουλία και την υλοποίηση! Εις το επανιδείν!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ