ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΕΤΡΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Δημήτρης Αβρανάς, στέλεχος του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ελασσόνας

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση συνιστούν απάνθρωπη διαχείριση του αίσχους που προκαλεί η Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και δεν πρόκειται να ανακουφίσουν ούτε τους κατοίκους στις περιοχές που σηκώνουν το βάρος της προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Αντίθετα, είναι μέτρα που καλλιεργούν και τροφοδοτούν το ρατσισμό και τις ξενοφοβικές αντιδράσεις.

Τα προβλήματα για τους κατοίκους θα οξυνθούν από τη λειτουργία των τεράστιων στρατοπέδων συγκέντρωσης, πολύ περισσότερο που στον ορίζοντα δεν προβλέπεται εκτόνωση των ροών, αφού οι επεμβάσεις, οι εντάσεις και οι πόλεμοι συνεχίζονται στην περιοχή, με εμπλοκή και της Ελλάδας στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό και στους ανταγωνισμούς.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το αν οι Μόριες είναι καλύτερες από τις Αμυγδαλέζες, δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει το λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε και υλοποίησε ως κυβέρνηση τη Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, πριν παραδώσει τη σκυτάλη στη ΝΔ για το περαιτέρω. Είναι και οι δυο πιστά προσηλωμένοι στις κατευθύνσεις και τις συνθήκες της ΕΕ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει Έλληνες και ξένους.

Τα μέτρα της κυβέρνησης και η πολιτική που τα επιβάλλει πρέπει να απαντηθούν από το λαό με δυνάμωμα της αλληλεγγύης και του αγώνα για να κλείσουν όλα τα hot spots και να μη δημιουργηθεί κανένα κέντρο – στρατόπεδο συγκέντρωσης, να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα σε δημόσιους, ανοιχτούς και κατάλληλους χώρους φιλοξενίας, να επισπευσθούν οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου, να εξασφαλιστούν η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών και της ενδοχώρας έχουν υποστεί ζημιά από το διπλό εγκλωβισμό.

Τα σωματεία, οι σύλλογοι και οι φορείς του Δήμου Ελασσόνας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους κατατρεγμένους. Ο τόπος μας ξέρει από προσφυγιά και μετανάστευση. Οι πρόσφυγες-μετανάστες είναι άνθρωποι ξεριζωμένοι που η πλειοψηφία τους θέλει να φύγει από την Ελλάδα! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ!

Να δυναμώσει τώρα η πάλη για την κατάργηση της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και ενάντια στον Κανονισμό του Δουβλίνου.

Καμιά εμπλοκή-συμμετοχή της χώρας μας στα σχέδια και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών που χωρίζουν τους λαούς, γεννούν την προσφυγιά.

Να απεγκλωβιστούν τώρα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και να μεταφερθούν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ