ΜΠ. ΜΠΑΚΟΥΛΑΣ: ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΥΣ

Μια ακόμη ιδιαίτερη πτυχή του προβλήματος υφαρπαγής του ονόματος τσίπουρου – τσικουδιάς από τους διήμερους αμβυκούχους – αμπελουργούς με τη βούλα της ελληνικής κυβέρνησης, όπως τονίζεται και στις επιστολές διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Αμβυκούχων Αμπελοκαλλιεργητών Ελλάδας προς τον υφυπουργό Οικονομικών και τον Πρωθυπουργό, αναδεικνύει ο συνταξιούχος γεωπόνος

και πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Μπάμπης Μπακούλας, ο οποίος μιλώντας στο paidis.com κάνει λόγο για μια τεράστια κλοπή περιουσίας των αμπελουργών.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακούλα η κυβέρνηση με την καταστροφική της πρόταση στο ΕΚΟΦΙΝ ουσιαστικά κλέβει το BRAND NAME τσίπουρο και τσικουδιά από τους εκατοντάδες χιλιάδες αμπελουργούς που πάλεψαν για εκατό και πλέον χρόνια να κτίσουν αυτά τα ονόματα και να τα κάνουν γνωστά σε όλο τον κόσμο, και το παραδίδει στους συτηματικούς αποσταγματοποιούς που μπήκαν τα τελευταία χρόνια στη διαδικασία παραγωγής τσίπουρου – τσικουδιάς.

“Χάνονται εκατομμύρια ευρώ άυλης περιουσίας των αγροτών και το έγκλημα σε βάρος τους είναι μεγάλο, υποστηρίζει ο κ. Μπακούλας, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις καταστροφικές προτάσεις της και να επιτρέψει στους αμβυκούχους να συνεχίσουν να παράγουν τσίπουρο όπως κάνουν από τα τέλη του 19ου αιώνα, γιατί πρόκειται για προϊόντα που έχουν μπει στην κουλτούρα του ελληνικού λαού και αγαπημένη συνήθεια για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Αλήθεια τί θα γινόταν αν κάποια κυβέρνηση τολμούσε να αφαιρέσει το brand name coca cola, από την εταιρεία που την παράγει ή τί θα γίνει αν επιτραπεί και σε άλλους να παράξουν φέτα”, κλείνει την παρέμβασή του ο κ. Μπακούλας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ