ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η ανακοίνωση των αγροτικών συλλόγων Τυρνάβου, Αργυροπουλίου – Λυγαριάς, Αμπελώνα και Δαμασίου μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εμμανουήλειο

Μετά από την μαζική σύσκεψη των αγροτών  που πραγματοποιήσαμε με πρωτοβουλία της Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ και των Αγροτικών συλλόγων Τυρνάβου, Αμπελωνα, Δαμασιου, Αργυροπουλίου – Λυγαριάς που αποφασίσαμε να δώσουμε οι αγρότες τής ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου δυναμικό παρόν στην Πανθεσσαλικη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στα Φάρσαλα στις 20 του μηνός

(προ αναχώρηση 16:30 από τράπεζα Πειραιώς) ώστε να συντονίσουμε αγωνιστικά την δράση μας στο δρόμο του αγώνα και των κινητοποιήσεων αλλά και την συμμετοχή μας με λεωφορεία στην διαμαρτυρία που θα γίνει την 1 Φλεβάρη στην Αγροτική Έκθεση στην Θεσσαλονίκη.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αναφερθήκαμε σε όλο το φάσμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα όλοι εμείς οι βιοπαλαιστές αγρότες με το αίσχος των εξευτελιστικών τιμών που είχαν όλα τα προϊόντα της περιοχής μας, το κόστος παραγωγής (πετρέλαιο, φάρμακα, λιπάσματα) αλλά και την κοροϊδία που υπέστησαν οι εκατοντάδες ροδακινοπαραγωγοί οι οποίοι πήραν ανύπαρκτες αποζημιώσεις για την ζημιά που έπαθαν εξ αιτίας του εμπάργκο που επέβαλαν τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις και η Ε.Ε στην Ρωσία ένα εμπάργκο το οποίο πληρώνουν οι αγρότες. Μας εμπαίζουν και φέτος με το De minimis από την  κυβέρνηση ενώ προεκλογικά έταζε μεγάλη στρεμματική ενίσχυση.

Ζητάμε άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις – αποζημιώσεις για τις περσινές καταστροφές της περιοχής.

Εναντιωνόμαστε σε οποιαδήποτε σκέψη για την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ και ζητούμε να αλλάξει τώρα ο κανονισμός του ΕΛΓΑ με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα  αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και στο κεφάλαιο για όλα τα ζημιογόνα αίτια.

Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας στο νέο ασφαλιστικό που μειώνει και άλλο τις παροχές υγείας και το οποίο παράλληλα θα δίνει συντάξεις πείνας στους συναδέλφους μας.

Καταδικάζουμε το ξεκλήρισμα στο οποίο οδηγούνται χιλιάδες αμπελοκαλλιεργητές αν εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το Τσίπουρο και την Τσικουδιά αφού θα οδηγήσει στον αφανισμό ενός ολόκληρου κλάδου εξυπηρετώντας συμφέροντα μεγαλοβιομήχανων ποτού και μεγαλοεισαγωγέων. Την ίδια ώρα θεωρούμε ότι σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η απόφαση άμεσης εφαρμογής υπουργικής απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ από την σημερινή κυβέρνηση ώστε το χύμα αγνό τσίπουρο που παράγουν οι αμπελουργοί να λέγεται απόσταγμα διμερών και όχι τσίπουρο.

Καλούμε λοιπόν και τους συναδέλφους που δεν ήταν στην σημερινή σύσκεψη να παλέψουμε όλοι μαζί στο δρόμο του αγώνα σε λίγες μέρες γιατί θα παλέψουμε για την επιβίωση μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ