ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ονειρο θερινής νύχτας ήταν τελικά η αξιοποίηση του κολυμβητηρίου Τυρνάβου παρά το γεγονός ότι η γενική γραμματεία Αθλητισμού είχε ανάψει τον Μάρτιο του 2019 το πράσινο φως για τις αλλαγές που είχε προτείνει ο δήμος ώστε να αξιοποιηθεί το κουφάρι με τη μετατροπή του σε κέντρο άθλησης, κολύμβησης και φυσικοθεραπείας γεγονός που επέτρεπε την ένταξή του στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα

“Φιλόδημος”.

Από τότε ήταν σαφές ότι για να ενταχθεί το έργο στο “Φιλόδημος” απαιτούνταν μόνο η έκδοση άδειας δόμησης έγγραφο που θα ζητούσαν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου από το τμήμα πολεοδομίας που λειτουργεί στο δήμο. Μάλιστα υπήρχε προθεσμία μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, αλλά όπως φάνηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κάτι τέτοιο δεν έγινε με αποτέλεσμα για μία άδεια δόμησης που απαιτούσε μία ενδοϋπηρεσιακή συνεννόηση χάθηκε ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκ. €.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Σύμφωνα με τη μελέτη στο σημερινό κτίριο θα γίνονταν σημαντικές μετατροπές ώστε να αξιοποιηθούν πέρα από την πισίνα και οι υπόλοιποι χώροι με τη δημιουργία αίθουσα γυμναστικής, σάουνας και φυσιοθεραπείας, αλλά και για να μπορεί να λειτουργεί και τους καλοκαιρινούς μήνες το κτίριο ως ανοικτό κολυμβητήριο.

Σημαντικό κομμάτι της μελέτης αφορούσε και την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου μέσω της οποίας επρόκειτο να μειωθεί δραστικά το ενεργειακό κόστος.

Σκοπός του προτεινόμενου έργου ήταν η μετατροπή του Κλειστού Κολυμβητηρίου Τυρνάβου, μέσω κατάλληλων πρόσθετων παρεμβάσεων και προσαρμογών, σε Κέντρο Κολύμβησης, Άθλησης και Φυσικοθεραπείας. Αναλυτικότερα οι παρεμβάσεις περιελάμβαναν τροποποίηση του εσωτερικού χώρου, επεμβάσεις στις όψεις, ενεργειακή αναβάθμιση και ανασχεδιασμό του περιβάλλοντα χώρου του υφιστάμενου ακινήτου.

Προτείνονταν να λειτουργήσουν οι παρακάτω χώροι: Δεξαμενές κολύμβησης, Αίθουσα Γυμναστηρίου, Αίθουσα Φυσικοθεραπείας, Αίθουσα Εργοθεραπείας, δύο Ιατρεία, τρία Εξεταστήρια για την κάλυψη των αναγκών φυσικοθεραπείας και εργοθεραπείας, γραφείο διατροφολόγου, βοηθητικοί χώροι και Αναψυκτήριο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ