ΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο Divani Palace της Λάρισας αναμένεται να υποδεχθούν το μεσημέρι της Παρασκευής τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη οι αγρότες της Θεσσαλίας, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στην αγροτική πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ ιδιαίτερα δυναμική είναι και η παρουσία των αγροτών του δήμου Τυρνάβου,

που διατρανώνουν την αντίθεσή τους στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο χύμα τσίπουρο.

Από νωρίς το πρωί αγρότες, υπό τη διακριτική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, προσέγγισαν το ξενοδοχείο όπου η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα» διοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το βαμβάκι, ενώ λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Διεπαγγελματικής Β. Μάρκου με αίτημα την 5λεπτη παρέμβασή τους στο Συνέδριο παρουσία του Μ. Βορίδη και λίγο πριν την εισήγησή του.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό, ενώ οι αγρότες παραμένουν έξω από το ξενοδοχείο αναμένοντας την έλευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Νωρίτερα αγροτοσυνδικαλιστές των Ομοσπονδιών Λάρισας και Καρδίτσας (Ρ. Μαρούδας, Κ. Τζέλας) μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης επανέλαβαν πως «ο αγώνας για την επιβίωσή τους θα συνεχισθεί» , καλώντας παράλληλα τον Μ. Βορίδη «να πάψει να κρύβεται και να ακούσει επιτέλους την αγροτιά», ενώ αίσθηση προκάλεσε δήλωση του β’ αντιπροέδρου της ΕΟΑΣΝΛ Α. Λαχανά, ο οποίος χαρακτήρισε «προκάτ» το συνέδριο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ