ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ SEEBRIG ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΜΑΣ;

Ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών ζητά από τους βουλευτές να διερευνήσουν με ερωτήσεις στη Βουλή τις φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο

Την παρέμβαση των βουλευτών του νομού ώστε να διερευνήσουν με ερωτήσεις τους, αν υπήρξε επέμβαση της δύναμης SEEBRIG που εδρεύει στον Τύρναβο, στις πρόσφατες επιχειρήσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ζητά με ανοικτή επιστολή ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και επικεφαλής σήμερα της μείζονος αντιπολίτευσης στο δ.σ. του δήμου Τυρνάβου Αστ. Ροντούλης.

Στο κείμενό του ο κ. Ροντούλης αναφέρει:

“Ως γνωστόν, στο στρατόπεδο του Τυρνάβου εδρεύει η πολυεθνική Ταξιαρχία Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η γνωστή ως SEEBRIG. Το ενδιαφέρον , όμως ,  είναι  ότι , τις τελευταίες ημέρες,  το Διαδίκτυο βρίθει δημοσιευμάτων, βάσει των οποίων μονάδες της SEEBRIG, ορμώμενες από τον Τύρναβο, έλαβαν μέρος , ως μονάδες καταστολής με ελληνικές στολές , στα πρόσφατα  επεισόδια που ταλαιπώρησαν

τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες του βορειοανατολικού Αιγαίου, κατά τη διάρκεια  των δυναμικών  αντιδράσεών τους στις επιπρόσθετες Δομές Υποδοχής και Ταυτοποίησης  λαθρομεταναστών- προσφύγων, τις οποίες η Κυβέρνηση ευαγγελίζεται  να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει στα ήδη επιβαρυμένα από τη λαθρομετανάστευση νησιά.

Όπως, μάλιστα, χαρακτηριστικά εγράφη, η βιαιότητα που επιδείχτηκε από τις δυνάμεις καταστολής κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αυτών  δεν πρέπει να αποδοθεί σε Έλληνες αστυνομικούς, αλλά στη δράση των αλλοδαπών μονάδων της SEEBRIG, που χωρίς κανένα ενδοιασμό ασκήθηκαν σε σενάρια βιαίας καταστολής πλήθους.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η έντονη αυτή φημολογία δεν μπορεί να πλανάται , χωρίς μια επίσημη απάντηση ή έστω διάψευση  από την πλευρά της επίσημης Ελληνικής Πολιτείας.

Γι αυτό, η δημοτική παράταξη του Τυρνάβου “Δράση Πολιτών” καλεί τους βουλευτές Λάρισας να θέσουν το ζήτημα στη Βουλή με τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προκειμένου να διαλευκανθεί η όλη υπόθεση και να στοιχειοθετηθεί επισήμως το ανυπόστατο ή μη  της όποιας σχετικής φημολογίας.

Αναμένουμε την κοινοβουλευτική δράση των βουλευτών επί του ανακύψαντος ζητήματος , καθώς δεν επιθυμούμε η πόλη μας να αναφέρεται στο πανελλήνιο ως ορμητήριο ενεργειών και ομάδων που προσβάλλουν, εάν αληθεύουν βεβαίως οι σχετικές φήμες, τις δημοκρατικές ευαισθησίες και την εθνική υπερηφάνεια των Ελλήνων πολιτών, υποσκάπτοντας ταυτόχρονα το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας σε μια κρίσιμη για την πατρίδα μας συγκυρία.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη μας χαροποιεί η δημόσια δέσμευση του κ. Κυριάκου Βελόπουλου , Προέδρου της “Ελληνικής Λύσης” και βουλευτή Λάρισας , ότι θα φέρει το θέμα στο Κοινοβούλιο, μια πρωτοβουλία που ευελπιστούμε να βρει μιμητές και από βουλευτές άλλων πολιτικών χώρων.

Οι Τυρναβίτες περιμένουν να πληροφορηθούν αλήθειες και μόνον αλήθειες”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ