ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ

Επισκέπτης του ΤΕΦΑΑ που μίλησε σε εκδήλωση είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού

Οι χώροι του ΤΕΦΑΑ του Παν. Θεσσαλίας, στα Τρίκαλα   για προληπτικούς λόγους, έκλεισαν, μετά την διαπίστωση ότι στο χώρο βρέθηκε και μίλησε σε φοιτητές και καθηγητές άτομο που στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ότι προσβλήθηκε από τον Κορωνοϊό  .

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του τμήματος Ν.Διγγελίδης ο  λόγος αφορά επισκέπτη ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση στα Τρίκαλα και επιβεβαιώθηκε σήμερα στην Αθήνα ως κρούσμα κοροναϊού.

Πρόκειται για άτομο το οποίο βρέθηκε στην πόλη των Τρικάλων και έλαβε μέρος σε επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έγινε στο Αμφιθέατρο του ΤΕΦΑΑ το Σάββατο και Κυριακή 7 & 8 Μαρτίου 2020.

Απ το ίδιο μικρόφωνο μίλησαν και άλλα πρόσωπα

Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο άτομο δεν ήταν Ιταλός, αλλά είχε επισκεφθεί την Ιταλία και επιστρέφοντας στην Ελλάδα μίλησε στην εκδήλωση.

Μετα την ομιλία του το ίδιο μικρόφωνο πήραν και απηύθυναν το λόγο και άλλα πρόσωπα.

Το Σαββατοκύριακο

Το συγκεκριμένο άτομο βρέθηκε στα Τρίκαλα το Σαββατοκύριακο και επιβεβαιώθηκε χθες στην Αθήνα ως κρούσμα Κορωναϊού.

Από τότε έως χθες Πέμπτη οι φοιτητές και οι καθηγητές που ήρθαν σε επαφή μαζί του αγνοούσαν για το περιστατικό.

Ο Ν.Διγγελίδης, ανακοίνωσε ότι:

  • Σε συνεργασία με τις Πρυτανικές αρχές ενημερώνουμε όσους χρειάζεται και προγραμματίζουμε άμεση απολύμανση των χώρων.
  • Φαίνεται ότι τα πρόσθετα προληπτικά μέτρα υγιεινής που έχουμε λάβει στο Τμήμα εδώ και 2 μήνες δεν ήταν αρκετά, αλλά δεν έχουμε άλλο τρόπο από το να ακολουθήσουμε πιστά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.
  • Ας διατηρήσουμε τη λογική και την ψυχραιμία μας – θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουμε την υγεία των φοιτητών μας, του προσωπικού, των επισκεπτών και θα ενημερώνουμε όποτε κρίνεται απαραίτητο.

esos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ