ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΑμεΑ ΛΟΓΩ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αντιμέτωπος με το τέρας της γραφειοκρατίας βρέθηκε σήμερα ένας ανασφάλιστος και αποδεδειγμένα ΑμεΑ, ο οποίος είχε την ατυχία να λήγει η περίοδος ισχύος της αναπηρικής ιδιότητας και κανονικά θα έπρεπε να περάσει σήμερα από την αρμόδια επιτροπή ώστε να παραταθεί η ισχύς της ιδιότητας ΑμεΑ.

Ομως λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό, ειδοποιήθηκε με μήνυμα ότι η εξέταση θα γίνει μετά από τρεις μήνες. Δυστυχώς όμως όπως καταγγέλλει στο paidis.com η αλλαγή της ημερομηνίας εξέτασης δεν συνοδεύτηκε και από την ανάλογη παράταση της ιδιότητας με αποτέλεσμα σήμερα που χρειάστηκε να προμηθευτεί, με άτομο του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι που τον επισκέφθηκε ύστερα από αίτημά του, τα ούκ ολίγα φάρμακα που χρειάζεται για τις παθήσεις του, να αναγκαστεί να πληρώσει συμμετοχή ύψους 215 ευρώ, όταν προηγουμένως πλήρωνε 15 € για τα ίδια φάρμακα.

Ο ανασφάλιστος ΑμεΑ μπροστά στο φάσμα να μείνει χωρίς φάρμακα αναγκάστηκε να πληρώσει τη συμμετοχή και πλέον όπως επισημαίνει αντιμετωπίζει σοβαρά πρόβλημα επιβίωσης αφού στο σπίτι του υπάρχουν ελάχιστα εισοδήματα, ενώ πρόσφατα έχασε και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης επίσης λόγω γραφειοκρατικού προβλήματος.

Την ίδια ώρα σαν να μην έφταναν αυτά είναι αναγκασμένος να επισκεφθεί δύο φορές μέσα σε δύο – τρεις μέρες το φαρμακείο του Νοσοκομείου στη Λάρισα για να προμηθευτεί ταινίες για το σάκχαρο, παρά το γεγονός ότι είναι άτομο υψηλού κινδύνου για τον κορωνοΊό.

Ο ίδιος θεωρεί αδικαιολόγητη την ταλαιπωρία τόσο με την προμήθεια των φαρμάκων, όσο και με τις 2 επισκέψεις στο νοσοκομείο και ζητά από την πολιτεία να σκύψει άμεσα σε αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά ΑμεΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ