ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΕΜΠΛΑΣΤΡΑ ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΟΥΝ

Οι ερευνητές τονίζουν ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να αρχίσουν να καπνίζουν, επισημαίνοντας ότι το κάπνισμα σκοτώνει τους μισούς από αυτούς που το ξεκινούν.

Έμπλαστρα νικοτίνης θα δοκιμαστούν σε ασθενείς με κορωναϊό και σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που φροντίζουν ασθενείς με COVID-19, αφού αρχικές μελέτες έδειξαν ότι οι καπνιστές έχουν λιγότερες πιθανότητες να μολυνθούν από τον ιό.

Οι ερευνητές στη Γαλλία λένε ότι τα πρώιμα δεδομένα δείχνουν ότι τα άτομα που καπνίζουν αποτελούν έναν δυσανάλογα μικρό αριθμό ατόμων στα νοσοκομεία με COVID-19. Από τους 480 ασθενείς που είχαν θετικά αποτελέσματα για τον ιό, οι 350 έπρεπε να υποβληθούν σε θεραπεία στο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι με λιγότερο σοβαρά συμπτώματα, στάλθηκαν στο σπίτι. Από αυτούς που χρειάζονταν νοσοκομειακή περίθαλψη, των οποίων η μέση ηλικία ήταν 65, μόλις το 4,4% ήταν τακτικοί καπνιστές. Μόνο το 5,3% όσων επέστρεψαν στα σπίτια τους – που είχαν διάμεση ηλικία 44 – ανέφεραν ότι κάπνιζαν.

Μια μελέτη στο νοσοκομείο Pitie-Salpetriere του Παρισιού θεωρεί ότι μια ουσία του καπνού, που πιστεύεται ότι μάλλον είναι η νικοτίνη, εμποδίζει τους καπνιστές να προσβληθούν από τον κορωναϊό.

Οι επιστήμονες που ηγήθηκαν της μελέτης τονίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν συμβουλεύουν τους ανθρώπους να αρχίσουν το κάπνισμα, αφού αποδεδειγμένα το κάπνισμα σκοτώνει τους μισούς από όσους καπνίζουν τακτικά – με 75.000 θανάτους κάθε χρόνο Γαλλία.

news.sky.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ