ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΤΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Ανακοίνωση της ΚΟΒ του ΚΚΕ για το θέμα των αποζημιώσεων για τον καταρροϊκό

Ο εμπαιγμός σε βάρος των κτηνοτρόφων της περιοχής μας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την τοπική της οργάνωση αλλά και από κομματικά της στελέχη να χειροκροτούν την κυβέρνηση για την εξευτελιστική αποζημίωση που εξήγγειλε μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τον καταρροϊκό πυρετό στα αιγοπρόβατά τους τη χρονική περίοδο 2014-2015 δεν έχει όρια.

Μια κυβέρνηση όμως η οποία είχε εκατομμύρια ευρώ να μοιράσει στους καναλάρχες, τους εργολάβους, τους βιομήχανους, το μεγάλο κεφάλαιο με το πρόσχημα του φονικού κορωνοϊού παίρνοντας και μια σειρά μέτρα στήριξής τους. Δεν πήρε όμως κανένα μέτρο για την προστασία των κτηνοτρόφων ανοίγοντας το δρόμο στους μεγαλέμπορους να αξιοποιήσουν ως ευκαιρία το αδιέξοδο που αντιμετώπιζαν οι κτηνοτρόφοι λόγω της καραντίνας του Πάσχα αγοράζοντας κοψοχρονιά τα αμνοερίφιά τους.

Επανέρχεται για άλλη μια φορά με ψίχουλα για τους κτηνοτρόφους ώστε να εμφανιστεί ως σωτήρας τους με εξαγγελίες περί αποζημίωσης των αιγοπροβάτων που χάθηκαν από τον καταρροϊκό πυρετό το 2014-2015, μια αποζημίωση πραγματική κοροϊδία που αποτελεί συνέχεια του εμπαιγμού της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που σφύριζε αδιάφορα πέντε χρόνια σε βάρος των κτηνοτρόφων.

Φαίνεται ξεκάθαρα άλλη μια φορά ότι ακολουθούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ στάθηκε δίπλα στους κτηνοτρόφους στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους όπως αυτά εκφράστηκαν από τους αγροκτηνοτροφικούς συλλόγους και τις Ενωτικές Ομοσπονδίες αναδεικνύοντας και τότε τις ελλείψεις σε προσωπικό των δημόσιων κτηνιατρικών υπηρεσιών, που βρίσκονται για χρόνια υποστελεχωμένες.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους με τα οποία διεκδικούσαν και διεκδικούν αποζημίωση στην πραγματική τιμή των αιγοπροβάτων τους, την πραγματική αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από την παραγωγή γάλακτος, αλλά και να πληρωθούν το κόστος για τον εμβολιασμό των ζώων τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ