ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ

Προτάσεις του επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών”, πρ. υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή Λάρισας

Μολονότι η  σχολική  “κανονικότητα” από την 11η Μαΐου θα αρχίσει, αργά και σταδιακά, εν μέρει να αποκαθίσταται, η λειτουργία των Σχολικών Κυλικείων θα συνεχίσει να μένει στο  “κόκκινο” .

Ευλόγως, το γεγονός αυτό επιτείνει την επαγγελματική αγωνία και τα οικονομικά άγχη των εκμεταλλευτών των Σχολικών Κυλικείων , οι οποίοι αποδεδειγμένα βίωσαν μια άνευ προηγουμένου καταστρεπτική χρονιά, με κυριολεκτικά μηδενικά έσοδα.

Τούτου δοθέντος, φρονούμε ότι η Πολιτεία , με ισχυρή μάλιστα παρότρυνση των Δήμων , θα πρέπει με στοχευμένα μέτρα να ενισχύσει την επαγγελματική βιωσιμότητα των ανθρώπων αυτών, που άλλωστε υπό κανονικές συνθήκες έρχονται σε καθημερινή επαφή με τα παιδιά όλων μας, θεωρώντας τα και δικά τους παιδιά.

Στο πλαίσιο αυτό , τα ακόλουθα προτεινόμενα  μέτρα κρίνονται ως απαραίτητα και επείγοντα:

α) Πλήρης  απαλλαγή  των εκμεταλλευτών Σχολικών Κυλικείων από το τέλος επιτηδεύματος έτους 2020.

β) Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής μισθωμάτων για όλη τη σχολική χρονιά 2019-2020 και συμψηφισμός των τυχόν καταβληθέντων μισθωμάτων με εκείνα του επόμενου σχολικού έτους.

γ) Δυνατότητα μονομερούς  λύσης των υπογραφεισών συμβάσεων αζημίως για τους εκμεταλλευτές των Σχολικών Κυλικείων, δηλαδή χωρίς να καταπίπτει η ορισθείσα εκ του νόμου υπέρ των σχολικών επιτροπών  εγγύηση.

Νομίζουμε ότι με τις ρυθμίσεις αυτές οι εκμεταλλευτές των Σχολικών Κυλικείων θα ανακουφισθούν άμεσα από την οικονομική ασφυξία που βιώνουν  και γι αυτό καλούμε όλους τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους βουλευτές να συνδράμουν στην πραγμάτωση των  προτεινομένων μέτρων με τις θεσμικές δυνατότητες που έχουν στη διάθεσή τους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ