ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ – ΛΥΚΕΙΑ

Σοβαρούς κινδύνους εγκυμονεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καλέσει όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων να βρίσκονται από την Τετάρτη 6 Μαΐου στις θέσεις τους για να ετοιμάσουν την επαναλειτουργία των σχολείων, με δεδομένο ότι στο κείμενο που υπογράφει με εντολή υπουργού, η γ.γ. του υπουργείου, δεν περιγράφεται κανένα μέτρο προστασίας από τον επικίνδυνο ιό, ενώ καλούνται 40 – 50 άτομα (κατά μέσο όρο) , ή και περισσότερα (ανάλογα με το πόσο μεγάλος είναι ο σύλλογος των εκπαιδευτικών σε κάθε σχολική μονάδα), να συγκεντρωθούν σε ένα κλειστό χώρο, όπως είναι οι αίθουσες των καθηγητών. Εκτός αν βγάλουν τραπεζάκια στα …προαύλια…

Δείτε αναλυτικά το έγγραφο:

“Ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων και της σταδιακής επανόδου των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παρακαλείσθε να ενημερώσετε όλους τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των Γυμνασίων και των Λυκείων αρμοδιότητάς σας (εκτός των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ΣΜΕΑΕ ΔΕ), να παρευρίσκονται οπό την Τετάρτη 6 Μαΐου στις θέσεις όπου υπηρετούν το τρέχον σχολικό έτος για την αναγκαία προετοιμασία λειτουργίας. Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν νεώτερες ενημερώσεις με λεπτομερείς πληροφορίες και οδηγίες για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων”.

Επικίνδυνες κινήσεις από ένα υπουργείο που δείχνει ότι το μόνο που ενδιαφέρει είναι η επικοινωνιακή εκμετάλλευση του ανοίγματος των σχολείων, αδιαφορώντας για την υγιεινή και ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ