1ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Ψήφισμα του συλλόγου εκπαιδευτικών του σχολείου για τους φραγμούς στο ρόλο τους, τους αποκλεισμούς σε μεγάλη μερίδα μαθητών τους, την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, της αξιολόγησης και της τιμωρίας των αναπληρωτών

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας εν μέσω πανδημίας, με κλειστά σχολεία, πολίτες σε καραντίνα και με εκπαιδευτικούς να πασχίζουν με ανύπαρκτα απ την πολιτεία μέσα να βρεθούν κοντά στους μαθητές, βρίθει αντιδημοκρατικών, αντιεκπαιδευτικών και οπισθοδρομικών μέτρων από το Νηπιαγωγείο  ως το Πανεπιστήμιο.

Ειδικά με τα άρθρα 51 και 52 ξεκινά η «αναβάθμιση»  της αποδόμησης των ΕΠΑΛ και του ρόλου τους.

Παραβιάζοντας το άρθρο 16 του Συντάγματος, τίθεται ηλικιακό όριο εγγραφής στα ημερήσια ΕΠΑ.Λ, αποκλείοντας έτσι το 1/3 των σημερινών μαθητών του, που είναι άνω των 17, βάζοντας φραγμό σε μορφωτικά δικαιώματα και επιλογές νέων ανθρώπων να συνεχίσουν τις σπουδές που επιλέγουν, οδηγώντας τους σε ιδιωτικά Ι.Ε.Κ, Κ.Ε.Κ, σύντομες καταρτίσεις, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Εμείς οι  εκπαιδευτικοί της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που υπηρετούμε  το δημόσιο σχολείο,, δεν θα το επιτρέψουμε.

Ενώνουμε τις φωνές μας με μαθητές, γονείς και τοπικές κοινότητες και ζητούμε:

  • Άμεσα τη συνολική απόσυρση του σχεδίου-νόμου εξ αιτίας του αντιεπιστημονικού, αντιπαιδαγωγικού και αντιεκπαιδευτικού περιεχομένου του.
  • Την υποστήριξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας.
  • Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να χειραγωγήσει το έργο μας, τη γνώση μας ή εν τέλει την νοημοσύνη μας με κατ ευφημισμόν «εξορθολογισμούς» και δήθεν «επιστημονικές» επιταγές.
  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ.
  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ