ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μάριος Ξηρομερίτης, δημοτικός σύμβουλος δήμου Λαρισαίων

Ενώ κάποτε ως αντιπολιτευόμενος – ο νυν Δήμαρχος κ. Καλογιάννης-  μιλούσε με σκληρή πολιτική γλώσσα στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου για τις απευθείας αναθέσεις άλλων δημοτικών αρχόντων ,τώρα η δημοτική του αρχή τείνει να σπάσει τα ρεκόρ στις απευθείας αναθέσεις .

Άλλη μια απευθείας ανάθεση έχει εγκριθεί στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο  της Πινακοθήκης Λάρισας -Μουσείο Κατσίγρα για την φύλαξη του κτιρίου(πριν λίγες μέρες ).

Δυστυχώς είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο και  σε συγκεκριμένη εταιρία αναθέτεται υπηρεσία φύλαξης  (για την διάθεση ενός ατόμου ) με ένα ποσό καθόλου ευκαταφρόνητου. Είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που γίνεται με τη μορφή κατ επείγοντος αυτή η συγκεκριμένη ενέργεια από τον προεδρεύοντα στην Πινακοθήκη ,Δήμαρχό μας . Ποιό το νόημα του επείγοντος όταν ένα πρόβλημα το γνωρίζουμε για τέσσερα χρόνια ; Πόσα χρόνια χρειάζεστε κύριε Δήμαρχε και Πρόεδρε της Πινακοθήκης για να διενεργήσετε έναν διαγωνισμό  ; Γιατί προτιμάτε τις απευθείας  αναθέσεις  ;

Mέσα σε 4 ολόκληρα χρόνια θα μπορούσατε να δώσετε μια άλλη λύση στο πρόβλημα με απόσπαση υπαλλήλου, μετακίνηση ή  τελικά να προχωρήσετε σε έναν ανοιχτό διαγωνισμό γιατί σίγουρα μέσα σε αυτό το διάστημα δεν υπάρχει «επείγον»  αλλά είναι καθαρά θέμα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ και όπως έχει  διαφανεί   ο Δήμαρχος Καλογιάννης προτιμά τις σύννομες απευθείας αναθέσεις .

Ωστόσο στην συνείδηση του λαού και των πολιτών είναι πλέον  γνωστό ότι το πολιτικά νόμιμο δεν είναι και ηθικό !

Ποιό βέβαιο είναι ότι η μακρόχρονη παραμονή στην εξουσία δημιουργεί πολλά δεινά !

Έστω και την ύστατη στιγμή προτείνω να βρούμε όλη μαζί μια άλλη λύση  εκτός της απευθείας ανάθεσης που γεννά πολλά ερωτηματικά- τουλάχιστον- ,στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ