“ΓΑΛΑΖΙΑ” ΔΩΡΑΚΙΑ: 3.000 € ΜΙΚΤΑ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

Και επιπλέον παροχές ανάλογα με τον αριθμό ανήλικων τέκνων

Διόλου ευκαταφρόνητες οι μηνιαίες αποδοχές των διοικητών των δομών φιλοξενίας προσφύγων, καθώς σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από την Κοινή Υπουργική Απόφαση (2945/23-3-2020) των Υπουργών Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλου οι απολαβές τους ορίζονται σε 3.000 ευρώ το μήνα μικτά, ενώ θα υπάρχουν και επιπλέον παροχές ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αμοιβή είναι οριζόντια, χωρίς να γίνεται κανένας διαχωρισμός αναλόγως της δομής που διοικείται, έτσι π.χ ο διοικητής της δομής του Κουτσόχερου των πλέον των 1.200 προσφύγων θα αμείβεται το ίδιο με συνάδελφό του της δομής του Βόλου, όπου φιλοξενούνται μόλις 150 άτομα, με σαφώς λιγότερες ευθύνες, προβλήματα και απαιτήσεις οργάνωσης.

Τέλος σύμφωνα με την ΚΥΑ και βάση του άρθρου 15 του ν. 4354/2015 (ΦΕΚ Α’176) στους διοικητές θα χορηγείται και οικογενειακή παροχή για κάθε ανήλικο τέκνο. Έτσι η μηνιαία οικογενειακή παροχή προβλέπει τη χορήγηση 50 ευρώ για 1 ανήλικο παιδί, 70 ευρώ για 2 παιδιά, 120 ευρώ για τρία παιδιά και 170 για τέσσερα παιδιά, με προσαύξηση κατά 70 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί.

Και να φανταστεί κανείς ότι μέχρι σήμερα οι δομές διοικούνταν χωρίς επιπρόσθετη δαπάνη από το κράτος, ενώ σύμφωνα με τα βιογραφικά το σύνολο σχεδόν των νέων διοικητών έχουν στενή σχέση με το κυβερνών κόμμα της ΝΔ.

“Γαλάζια δωράκια”…

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ