ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ 157 ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

Δήλωση – παρέμβαση της Ευ. Λιακούλη στα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών

Δημόσια παρέμβαση με κατάθεση ερώτησης και ανοιχτή επιστολή, πραγματοποιεί η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, ζητώντας από τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, την αποδέσμευση και επιστροφή των δημοσίων ακινήτων του νομού,  που δεσμεύθηκαν επί ΣΎΡΙΖΑ στο υπερταμείο, τονίζοντας τα εξής:

« Μόλις πριν μια εβδομάδα αναλάβαμε στο Κίνημα Αλλαγής, για μια ακόμη φορά, την πρωτοβουλία να αναδείξουμε το θέμα της υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας της χώρας και να πιέσουμε την κυβέρνηση να προβεί σε ενέργειες, προκειμένου να επανέλθουν τα 10.119 ακίνητα που δεσμεύθηκαν με απαράδεκτο νομικά και ηθικά τρόπο, από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, στο υπερταμείο, για 100 χρόνια.

Σήμερα αισθανόμαστε δικαίωση, καθώς όταν όλοι οι άλλοι σώπασαν, εμείς συνεχίζαμε να υποστηρίζουμε ότι το θέμα αυτό ανήκει στα πολιτικώς επαίσχυντα και ότι πρέπει να παλέψουμε να ανατρέψουμε αυτή την απόφαση της υποτέλειας και της ντροπής για τη χώρα μας .

Το ΣτΕ με την χθεσινή απόφασή του, ήρθε να ακυρώσει την μεταβίβαση των 10.119 ακινήτων του Δημοσίου που πέρασαν,  «εν μια νυκτί»,  από τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, με το ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018, στην ΕΕΣΥΠ- δηλαδή το Υπερταμείο,  στο οποίο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για 100 χρόνια

Θυμίζω ότι ο κ. Τσακαλώτος ουδέποτε ήρθε στη Βουλή να απαντήσει, ως όφειλε, στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκήθηκε, ενώ κατά την πρόσφατη (18-5-2020)  συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής, η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν δεσμεύτηκε για την ακύρωση της μεταβίβασης των 10.119 ακινήτων, παρότι ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Βεσυρόπουλος, ανέφερε στην τοποθέτησή του ότι σε ποσοστό που αγγίζει το 90% τα ακίνητα αυτά είναι μη μεταβιβάσιμα.

Τώρα πλέον για τον ΣΥΡΙΖΑ, η πλήρης αποκάλυψη ήρθε με τον πιο εμφαντικό τρόπο. Δεν ήταν μόνο αποκάλυψη .Ήταν στην πραγματικότητα, αποκαθήλωση…

Τώρα πλέον τα ψέματα τέλειωσαν και  δικαιολογίες δεν υπάρχουν για κανένα, ούτε για την Κυβέρνηση.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με τέσσερις αποφάσεις που εξέδωσε το Δ΄ Τμήμα του, έκρινε πως η απόφαση έπασχε από νομικές πλημμέλειες και η σχετική απόφαση του πρώην υπουργού Οικονομικών είναι  έωλη , δικαιώνοντας τους πέντε Δήμους που είχαν αντιταχθεί με προσφυγές τους στην υπουργική απόφαση της  κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κρίνοντας ότι εκδόθηκε χωρίς προηγουμένως να έχει εξεταστεί  εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την εξαίρεση των εν λόγω ακινήτων από τη μεταβίβασή τους, όπως προέβλεπε το άρθρο 19 του νόμου 4389/2016

Η προηγούμενη κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη απολύτως στα μάτια του Ελληνικού λαού.

Η «πρώτη φορά αριστερά», δυστυχώς, αποδείχθηκε ότι δεν σεβάστηκε ούτε τα ιερά, ούτε τα όσια της χώρας, χωρίς να διστάσει να την υποθηκεύσει για 100 χρόνια, με ανατριχιαστικό, πρωτοφανή ραγιαδισμό.

Με την ακύρωση της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης, το αποτέλεσμά της επεκτείνεται σε όλη την επικράτεια, συνεπώς και στους δήμους του νομού Λάρισας.  Η Κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει τώρα να μιλήσει καθαρά, να αφήσει τις μισοκουβέντες και να προβεί στην αποδέσμευση όλων των ακινήτων, σεβόμενη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς καμία καθυστέρηση.

Η δέσμευση για το νομό μας αφορά σε 157 ακίνητά μας .

Ζητώ από τους αρμοδίους Υπουργούς να απαντήσουν, πότε θα προβούν στις διαδικασίες αποδέσμευσης των 157 ακινήτων του νομού Λάρισας από την υποθήκευση των 100 χρόνων στο υπερταμείο.

Ο χρόνος μετράει από… τότε .

Η δε κλεψύδρα της Ιστορίας, μετρά για όλους, με το δικό της τρόπο…»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ