ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ηχηρά μηνύματα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση έστειλαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί της Λάρισας που συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία και στο συλλαλητήριο που συνδιοργάνωσαν ΕΛΜΕ και σύλλογος εκπαιδευτικών α/βαθμιας του νομού ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά, όπως τα χαρακτηρίζουν, σχέδια της κυβέρνησης.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εντελώς αδιάλλακτη και δείχνοντας περιφρόνηση στον θεσμικό διάλογο προχωρά στην κατάθεση ενός απαράδεκτου νομοσχεδίου που απαξιώνει το δημόσιο σχολείο» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κεντρικός ομιλητής της απεργιακής συγκέντρωσης , πρόεδρος των δασκάλων Δ. Παπαποστόλου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις τόσο του προεδρεύοντος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Θ. Φούντα, όσο και της εκπροσώπου του ΔΣ του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής Κ. Συμεωνίδη.

«Η κυβέρνηση ολοκληρώνει τον αντιπαιδαγωγικό της κατήφορο, το ν/σ αντί να δώσει λύσεις δημιουργεί επιπλέον προβλήματα και ζητούμε την απόσυρσή του έστω και σήμερα», τόνισε ο κ. Φούντας, με την κ. Συμεωνίδη να προσθέτει πως «πρόκειται για κατάπτυστο ν/σ που καταπατά τα δικαιώματα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων».

«Η σχολική ζωή δεν είναι ριάλιτι», κατέληξε η κ. Συμεωνίδη, με τους ομιλητές να ζητούν την απόσυρση και τη μη ψήφιση του νομοσχεδίου, την κατάργηση της τροπολογίας για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος, μαζικούς διορισμούς, την αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσιας Εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό, τη λήψη όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων κλπ., ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του ΕΚΛ Γ. Σκόκας, καλώντας όλους στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου την Παρασκευή 12 Ιουνίου.

Η απεργιακή συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ